Kanta-Häme

Sähköinen ovenavaus helpottamaan kotihoitoa

Janakkala alkaa käyttää vanhusten kotihoidossa älypuhelimia ja sähköistä ovenavausta. Vanhustyön johtaja Eija Kangasmaa arvelee, että uusi järjestelmä eli mobiilikotihoito saadaan kokonaisuudessaan käyttöön kesän jälkeen.

Sähköinen ovenavaus tarkoittaa sitä, ettei kotihoitajan tarvitse enää kulkea avainnipun kanssa, vaan vanhuksen kotiovi avautuu hänelle sähköisesti. Samalla kirjautuu ylös, milloin hoitaja on saapunut paikalle ja milloin hän lähtee.

Sähkölukko toisen lukon lisäksi

Sähköinen lukko on lisälukko vanhuksen oveen. Normaali lukko jää paikalleen ja se toimii entiseen tapaan. Sähköinen lukko toimii paristolla, eikä se näy ulospäin.

Hoitajat kirjaavat tietoja suoraan älypuhelimeen. Tarkoitus on, että se aika, jonka hoitaja käyttää asiakkaansa kanssa, kasvaa. Hoitajien työtavat uudistuvat muutenkin.

Kun työntekijä on tähän asti tullut työpäivänsä aluksi kotihoidon toimistolle, uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen hän meneekin suoraan asiakaskäynnille.

Janakkala hankkii tarvittavan järjestelmän Kuntien Tiera oy:ltä, joka on kuntien omistama yhtiö. Janakkalakin on siinä osakkaana, joten kunnan ei tarvitse kilpailuttaa hankintaa.

Perusturvalautakunta päätti mobiilikotihoidon hankinnasta torstaina. (HäSa)