Kanta-Häme

Sähköiset Minunterveyteni.fi-palvelut käyttöön myös Janakkalassa ja Riihimäellä

Kuvakaappaus Hämeenlinnan Minunterveyteni.fi-palvelujen etusivulta. Kuva: Kuvakaappaus

Minunterveyteni.fi -palvelut on otettu joulukuun aikana käyttöön Janakkalan ja Riihimäen alueen terveysasemilla. Hämeenlinnan terveysasemilla palvelu on ollut käytössä jo vuodesta 2015.

Janakkalassa ja Riihimäellä haluttiin laajentaa asiakkaiden sähköisten palvelujen valikoimaa. Aiemmin tarjolla on ollut molemmissa kunnissa Omahoito- ja ajanvarauspalveluja.

– Minunterveyteni.fi-palvelun avulla lisätään sähköisiä palveluita kuntalaisille käyttöön 24/7, sanoo ylilääkäri Virpi Kröger Janakkalasta.

Hämeenlinnassa sähköisten palvelujen käyttö on ollut tasaisessa kasvussa ja palvelun kautta tulee jo useita kontakteja vuorokaudessa terveysasemalle. Palvelua käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

– Asiakkaat ovat ilmoittaneet olevansa hämmästyneitä, miten joustavasti asia hoituu palvelun kautta. Monet palvelua käyttäneet asiakkaat ovat käyttäneet sitä uudelleen. Hoitajan kannalta hoidon tarpeen arviointi on tehokkaampaa ja helpompaa, kun asiakkaan lähettämä tieto on etukäteen käytettävissä ja sisältää oireen kannalta oleelliset asiat. Etukäteistieto mahdollistaa myös lääkärin konsultaation ennen kuin asiakkaaseen otetaan yhteyttä terveysasemien aukioloaikana, sanoo sairaanhoitaja Anne Laine.

MInunterveyteni.fi palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ensimmäistä kertaa palvelua käytettäessä valitaan oma terveysasema ja tämän jälkeen palvelu avautuu suoraan oman terveysaseman palvelusivulle.

Palvelussa voi tehdä oirearviointeja, terveystarkastuksen ja täyttää esitietoja palvelupyyntönä. Asiakas päättää aina itse lähettääkö tietoja terveysasemalle, joten arvioita voi tehdä myös itseään varten. Jos tarvitsee ammattilaisen palvelua, tiedot kannattaa lähettää terveysasemalle, jolloin ne nopeuttavat hoidon tarpeen arviointia ja asiakkaan palvelua.

Oirearvion lähettäminen terveysasemalle tarjoaa vaihtoehdon terveysasemalle soittamisen sijaan. Minunterveyteni.fi palvelusta löytyy myös muita palveluja, kuten verkkokursseja, valmennusohjelmia, Kansalaisen terveys- ja ajanvarauspalvelut sekä linkit Omakanta- ja Terveyskirjasto-palveluihin.

Päivän lehti

23.1.2020