Kanta-Häme

Sähköisetkin kokeet tehdään omilla kouluilla

Sähköisten ylioppilaskirjoitusten käyttöönotto alkaa syksyllä 2016. Silloin sähköisesti kirjoitetaan vasta filosofia, saksa ja maantieto.

Tampereella suunnitellaan kaikkien lukioiden yo-kirjoitusten siirtämistä Messu- ja urheilukeskukseen. Hämeenlinnassa ylioppilaskirjoitukset järjestetään sähköisinäkin omilla lukioilla.

– Ensimmäisiä luokkia aletaan varustella jo tänä kesänä. Toiveena on, että paikat sähköisen kokeen tekemiseen olisivat kiinteitä. Oppilaan ei tällöin tarvitsisi kuin kantaa oma tietokoneensa paikalle ja kytkeä se kiinni johtoon, kertoo Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen.

Luokissa sähköisen ylioppilaskokeen tekemistä voi harjoitella jo kursseilla.

Kokonaan sähköisiin kokeisiin siirrytään kevään 2019 kokeisiin mennessä. Viimeisenä käyttöön otetaan matematiikan sähköinen yo-koe. Kokeet tehdään oppilaiden omilla tietokoneilla.

Vuoden 2017 ylioppilaskirjoituksia varten on sähköiset järjestelmät tarkoitus rakentaa myös juhlasaleihin. Niissä järjestelmien on kuitenkin oltava siirrettäviä.

– Sekä Kaurialan että Lyseon lukioissa on riittävän suuret tilat, joten ylioppilaskirjoitukset voidaan sähköisinäkin järjestää omilla lukioilla. Olisi vaikeaa löytää muuta tarpeeksi isoa tilaa, joka olisi vapaana kolme viikkoa joka syksy ja kevät, Iltanen toteaa.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic