Kanta-Häme

Sähkökatkot ja niiden keston näkee nyt kartalta

Sähkökatkot voi tarkistaa Hämeenkin alueella jatkossa ajantasaisesta karttapalvelusta.

Sähköverkkoyhtiö Elenian tietokoneilla ja mobiililaitteilla toimivasta sähkökatkokartasta näkee niin sanotut vikakatkot, eli muun muassa myrskyjen aiheuttamat sähkökatkot. Kartalla näkyvät myös huoltojen aiheuttamat häiriöt.

Palvelu toimii osoitteessa www.elenia.fi/sahko/sahkokatkotilanne.

Karttaa voi rajata koko maan yleisnäkymästä yksittäisen kadun tarkkuuteen asti. Alueittain voi tarkastella katkojen ja sähköttömien asiakkaiden kokonaismäärää. Häiriötä ilmaisevia palluroita napauttamalla saa tietoa katkon arvioidusta kestosta, korjaustoimenpiteistä ja katkon aiheuttajasta.

Suomen sähköverkko jakautuu suurjännite-, keskijännite- ja pienjänniteverkoiksi. Tiedot keskijänniteverkon häiriöistä välittyvät uuteen palveluun automaattisesti. Käyttäjiä lähinnä olevan pienjänniteverkon häiriöistä palveluun saadaan tieto joko suoraan asiakkailta tai käymällä läpi älykkäitä sähkömittareita.

Elenia välittää sähköä noin 410 000 asiakkaalle Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Uusi palvelu toimii näiden maakuntien alueilla noin sadassa kunnassa.

Menot