Kanta-Häme

Sähkömuseo Elektra sulki ovet lopullisesti

Vuodesta 1999 Hämeenlinnassa toimineen Sähkömuseo Elektran toiminta päättyy.

Museon taustaorganisaationa toiminut Perinneyhdistys Elektra ry on ylläpitänyt Elektraa yrityksiltä saatujen avustusten varassa. Avustusten jatkuminen olisi vaatinut museon muuttoa keskeisemmälle paikalle.

Perinneyhdistys Elektra ry:n tiedotteen mukaan museon muutosta uusiin tiloihin Linnanniemelle neuvoteltiin, mutta asiassa ei päästy sopimukseen. Tilakysymysten mutkistuminen johti vaikeaan rahoitustilanteeseen ja yhdistys päätti vuosikokouksessaan museotoiminnan lopettamisesta.

Yhdistys pyrkii sääntöjensä määrittelemän tarkoituksensa mukaisesti varmistamaan museon kokoelmien säilymisen ja on jo yhteistyössä Fingrid Oyj:n kanssa neuvotellut kantaverkon historiaan liittyvän esineistön, kuvien ja dokumenttien säilyttämisestä Fingridin hallinnassa. Muuta esineistöä lahjoitetaan eteenpäin muille museoille.

Sähkömuseo Elektra on vuonna 1999 avattu sähköistymisen historian erikoismuseo. Elektra on ollut erityisesti kouluryhmien suosiossa ja ne ovat muodostaneet noin puolet vuosittaisesta 2000–3000 kävijästä.

Perinneyhdistyksen tiedotteen mukaan museo on nyt suljettu, ja yhdistys keskittää resurssinsa museotoiminnan alasajoon. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic