fbpx
Kanta-Häme

Sähköratavaurio pääradalla on saatu korjattua, mutta useat vuorot viivästyvät

Vian vaikutukset näkyvät kaukojunien viivästyksinä ja osamatkaperuutuksina loppupäivän ajan.
Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavauriolla on vaikutuksia pääradan junaliikenteeseen eri puolilla maata ja useita kaukojunavuoroja tullaan perumaan kokonaan, kertoo VR.
Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavauriolla on vaikutuksia pääradan junaliikenteeseen eri puolilla maata ja useita kaukojunavuoroja tullaan perumaan kokonaan, kertoo VR. Arkistokuva

Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavaurio on saatu korjattua, VR kertoo. Ensimmäiset junat olivat liikkeellä hieman aamukahdeksan jälkeen.

Vian vaikutukset tulevat näkymään kaukojunien viivästyksinä ja osamatkaperuutuksina loppupäivän ajan.

–  Nyt puretaan jonoa. Ei ole tarkkaa arviota, missä vaiheessa kaikki junat saadaan liikkeelle. Teemme kaikkemme, että matka jatkuu mahdollisimman pian, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Sähköratavaurion vuoksi peruttiin useita aamun junia Vaasasta, Kokkolasta ja Oulusta Tampereelle sekä Helsingistä Tampereen pohjoispuolelle meneviä junia. Perutut junat pidetään peruttuina, VR:ltä kerrotaan.

VR kehottaa seuraamaan sivuiltaan tarkempia tietoja perutuista vuoroista.

Illalla lähteneet yöjunat, jotka ovat odottaneet radan aukeamista Tampereella, Kokkolassa ja Seinäjoella jatkavat matkaa reilusti aikataulustaan myöhässä. Esimerkiksi intercity Kemijärveltä Helsinkiin on myöhässä lähes kuusi tuntia.

Junaliikenne pääradalla keskeytettiin puolenyön jälkeen. Fintrafficin Rataliikennekeskus arvioi alun perin, että sähköratavaurion korjaus kestäisi puoleen päivään. Vika saatiin korjattua hieman ennen kahdeksaa aamulla. VR:n mukaan sähköratavaurio oli tapahtunut Ylöjärven Karhejärven ja Ikaalisten Sisätön välillä.

Lisäksi Helsingistä lähtevä junaliikenne seisahti aamuseitsemän aikaan kokonaan liikenteenohjausjärjestelmän vian takia. Junaliikenne keskeytyi tunniksi, kunnes vika saatiin korjattua. VR:n mukaan kahdella eri häiriöllä ei ollut tekemistä toistensa kanssa.

 

Menot