fbpx
Kanta-Häme

Saippuakuplia ja muuta mukavaa Riihimäki-viikolla

Riihimäki-viikko on jälleen käynnissä.

Riihimäen musiikkiopiston Barokkicembalot tarjoaa viikon ajan konsertteja, tapahtumia koulualaisille, barokkitanssiaiset ja pop up -esityksiä ympäri kaupunkia

Keskiviikkona 9.9. on nuorten ja päättäjien keskustelutilaisuus Nuorisokeskus Monarissa kello 9–15.

Riihimäki-Seura esittelee Riihimäen pienoismallia kirjaston aulassa kolmena päivänä. Torstaikävelynä tehdään sieniretki Vahteristoon. Vetäjänä toimii Mikko Kalliokoski. Lähtö on Teerimäenkadun päästä kello 17.

Rajoja ylittävän taidekahvilan Dada99 Riihimäen teemana on torstaina 10.9. Taiteen kuolema kello 19 Riihimäen teatterissa. Asiantuntijana on Vihtori Rämä. Perjantaina teemana on unelma taiteesta. Asiantuntijana on Saana Lavaste kello 19.

Torstaina vietettävän Riihimäki-päivän ohjelmaan kuuluu lipunnosto kello 9 Lasinpuhaltajapatsaalla ja kunniakäynti sankarihaudalla. Kello 12 ja 13 on koululaisviestit Keskusurheilupuistossa

Päivän aikana on vapaa pääsy museoihin ja uimahalliin. Kaupungin kirjastossa kirjavarasto on auki kello 11–18. Kaupunginmuseossa on Wilhelm-hiiren omatoiminen museokierros lapsille sekä omatoiminen aistikierros museon perusnäyttelyyn kosketellen, nuuhkien ja kuunnellen kello 10–16.

Versowoodilla on avoimet ovat perjantaina 11.9. kello 10–16. Ohjelmassa on hakkuunäytös, nähtävillä hakkuukalustoa, tehdaskierroksia, kenttälounas ja kahvit.

Kulttielokuvatapahtuma An Evening With Cult Feast pidetään Kino Sammossa lauantai-iltana. Elokuvina ovat It Follows (K16), The Room (K18), Night Of The Living Dead (K18) ja Samuari Cop (K18).

Sunnuntaina Kino Sammossa on kello 14 Urpo ja Turpo Show: Mikä avuksi kun kieli on väärin päin suussa? ja kello 18 elokuvaesitys Wild Tales (K16).

Koko perheen Asematapahtumaa vietetään rautatieaseman ympäristössä sunnuntaina 13.9. kello 10–15. Tapahtuma laajenee ensi kertaa radan toiselle puolelle Peltosaareen.

Circus Johkun saippuakuplataiteilijan johdolla lapset ja aikuiset pääsevät itse tekemään jättimäisiä saippuakuplia Telluskadulla. Tarjolla on myös kankaanpainantapaja, jossa jokainen voi tulla tekemään maksutta itsellensä kangaskassin.

Ohjelmaa on lavalla jälleen runsaasti: musiikkia, teatteria, sirkusta ja tanssiesityksiä. Kello 14 alkaen jaetaan liikunnan ja kulttuurin tunnustuspalkinnot: Mestarimitalistit ja Kunnon Kuntalainen sekä Vuoden nuori riihimäkeläinen taiteilija.

Asema-aukiolla on Riihimäen Yrittäjänaisten järjestämät syysmarkkinat. Asemajuoksu käynnistyy vanhan Voimalan edustalla kello 10. Rautatienpuistossa on ilmaista poniratsastusta kello 11–13 ja kaikille avoin kirpputorin

Kaupunginmuseo Öllerin lavalla järjestetään yleisökaraoke ja karaoketanssit kello 12–16, ja museon pihassa on esillä vanhoja autoja.

Kello 16 Vihreällä Talolla alkaa SO III:n esitys Televisio aina päällä. Pompotin syystapahtumassa puolestaan on ulkokahvila ja kirppis.

Menot