Kanta-Häme

Sairaalanmäelle lisää parkkipaikkoja keväällä

Potilaat ja työntekijät ovat kaiken talvea olleet tyytymättömiä Kanta-Hämeen keskussairaalan parkkipaikkojen vähyyteen ja sijaintiin.

– Keväällä helpottaa, lupaa sairaalan tekninen johtaja Hannu Jokipii.

Hänen mukaansa vähän yli sata paikkaa on suljettu remonttien takia. Sairaalan edessä on nyt käytössä 150 asiakaspaikkaa, laboratoriosiiven sivustalla 70 paikkaa ja yhteispäivystyksen eli poliklinikan luona noin 40 paikkaa.

Vanhan sairaalan sisäpihalta hävisi paikkoja väistöparakin alta. Parakissa hoidetaan psykiatrian poliklinikan, etenkin lastenpsykiatrian toiminnot, kun rakennuksen A-siiven remontti käynnistyy ensi syksynä.

Päärakennuksessa jo vuonna 2011 käynnistynyt kirurgian poliklinikan remontti valmistuu vapuksi. Silloin työmaan tieltä suljetut paikat otetaan uudestaan pysäköitsijöiden käyttöön. Myös ravintokeskuksen ja teknisten tilojen parkkipaikkoja on suljettu työmaiden tieltä.

Yhteispäivystyksen lähelle rakennetaan kevääseen mennessä vielä 50 uutta parkkipaikkaa.

200 metriä on pitkä matka

Sairaalanmäen alueen parkkipaikkatilanne ei ole niin toivoton, kuin voisi kuvitella, sillä paikkoja on kaikkiaan noin 1 100.

– Vähän on ongelmaa saada henkilökuntaa viemään autojaan alas, Jokipii sanoo. ”Alas” tarkoittaa Ankkalammen vieressä olevia paikkoja, joilta on parin sadan metrin kävelymatka sairaalalle. Tosin portaita ylämäkeen. Jotkut pysäköivätkin potilaiden neljän tunnin paikoille ja käyvät päivän mittaan kääntämässä parkkikiekon aikaa eteenpäin.

Henkilökunnalle rakennetaan vielä 80 uutta parkkipaikkaa läheisen päiväkodin viereen.

Jokipiin mukaan pysäköinti on vaikeinta sairaalan alueella arkisin kello 13-14.30, jolloin iltavuoro tulee töihin ja aamuvuoro on vielä paikalla. Silloin paikat ovat tiukassa.

Jouko Voutilainen toi pyörätuolilla liikkuvan ystävänsä Keijo Elemo-Halisen keskussairaalaan maanantaiaamuna. Invatunnus oli jäänyt kotiin, joten ainoalle vapaalle invapaikalle ei ollut menemistä. Kolmen minuutin pyörimisen jälkeen yksi tavallinen parkkiruutu vapautui ja miehet saivat autonsa parkkiin.

– Ajoin tähän sairaalan eteen vanhasta muistista. Asuin joskus Riihimäellä, ja lapsemme syntyi keskussairaalassa, nykyisin raahelainen Voutilainen kertoo. Hänen mukaansa myös Raahen terveyskeskuksen pihalla on liian vähän pysäköintitilaa. (HäSa)

Mainos