fbpx
Kanta-Häme

Sairaalasuunnitteluun myös hollantilaista osaamista

Kilpailun Kanta-Hämeen keskussairaalan uusien ja peruskorjattavien tilojen suunnittelusta on voittanut kolmen arkkitehtitoimiston yhteenliittymä, johon kuuluu kaksi suomalaista toimistoa ja yksi toimisto Alankomaiden Rotterdamista.

Suomalaiset toimistot ovat Arkkitehtitoimisto Harris-Kijsik ja AW2 Arkkitehdit Helsingistä. Hollantilaistoimiston nimi on De Jong Gortemaker Algra.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti suunnittelijan valinnasta tiistaina. Suomalais-hollantilainen yhteenliittymä sai vertailussa selvästi paremmat pisteet kuin kaksi muuta kilpailutukseen osallistunutta toimistoa.

Kilpailutuksessa otettiin huomioon sekä hinta että laatu. Hinnan osuus vertailussa oli 30 prosenttia. Laadussa kiinnitettiin huomiota innovatiivisuuteen, työsuunnitelman tarkoituksenmukaisuuteen ja projektihenkilöstön kokemukseen ja koulutustasoon.

Nyt oli kyse hankesuunnittelun kilpailuttamisesta, mutta myöhempää suunnittelua ei kilpailuteta erikseen, vaan sekin ostetaan tämän kilpailutuksen perusteella, tosin eri päätöksellä.

Tarjoukset arvioi valmisteluryhmä, johon kuuluivat sairaanhoitopiirin johtaja Jouko Isolauri, hallintojohtaja Miia Luukko, Aalto-yliopiston professorit Erkki Vauramo ja Hannu Huttunen, arkkitehti Jarmo Raveala ja asianajaja Tuomas Aho.

Suomalais-hollantilainen yhteenliittymä sai vertailussa 91,57 pistettä, kun maksimipistemäärä olisi ollut 100.

Suunnittelijat tekevät kolme vaihtoehtoista konseptisuunnitelmaa. Sairaanhoitopiirin valtuuston on määrä ensi kesänä päättää siitä, mikä vaihtoehto lopulta valitaan lähtökohdaksi. HäSa

Menot