Kanta-Häme Riihimäki

Riihimäen muutosjohtaja sairaalassa - irtisanomista perustellaan johtamistavalla, joka ei vastannut vaatimuksia

Riihimäki irtisanoo Muukkosen virkasuhteen ennen koeajan päättymistä.
Riihimäen kaupungin johto toimii nykyisin Matkakeskuksen toimistotalossa. Kuva: Teemu Heikkilä / riihimaki.fi

Riihimäen kaupunki tiedotti tiistaina, että muutosjohtaja Matti Muukkosen virkasuhde on päättynyt koeajalla 23. lokakuuta.  Viran koeaika olisi päättynyt kuun lopussa.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko perustelee päätöstään sillä, ettei muutosjohtajan johtamis- ja viestintätapa ole riittävällä tavalla vastannut tehtävälle asettuja vaatimuksia.
Sulkon viranhaltijapäätökseen on myös kirjattu, että Muukkosen johtamistapa on aiheuttanut työyhteisöllisiä ongelmia ja osoittanut hänen sopimattomuutensa työyhteisöön.

 

Matti Muukkonen kertoo itse Twitterissä sairastavansa ms-tautia, joka on edennyt toiseen pahenemisvaiheeseen. Hän on sairaalassa, jossa etsitään sairauteen uutta lääkitystä. Hän kertoo palaavansa myöhemmin virasta luopumisen tai lakkauttamispäätöksen kommentointiin.

Matti Muukkonen siirtyi toukokuun alussa Riihimäelle muutosjohtajaksi Pyhärannan kunnanjohtajan virasta. Riihimäki perusti määräaikaisen, kaksivuotisen viran saadakseen luotsaajan kaupungissa käynnistetylle isolle johtamisen ja organisaation muutokselle.

Uudella hallintosäännöllä ja organisaation muutoksella on siirretty päätösvaltaa lautakunnilta ja valtuustolta kaupunginhallitukselle sekä virkamiehille. Valtuusto keskittyy isoihin linjauksiin. Muutos vaatii pitkää henkilöstön ja luottamuselinten jäsenten koulutusta.

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko kertoo nyt pohtivansa useita erilaisia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Hän arvioi saavansa esityksen valmiiksi ensi viikon alussa.

– Tässä vaiheessa kaupungilla ei ole enempää kommentoitavaa eikä tiedotettavaa, kertoo Sulkko.

Muutosjohtajan viran täyttäminen kuuluu Riihimäen uusitun hallintosäännön mukaan suoraan kaupunginjohtajalle. HäSa

 

Juttua muokattu ja  täydennetty 24.10. klo 19.20 tiedoilla kaupunginjohtaja Sulkon päätöksen perusteluista.

 

 

 

Päivän lehti

23.1.2020