Kanta-Häme

Sairauspoissaolot vähenivät Hämeenlinnassa

Kaupungin työntekijöiden sairauslomat ovat vähentyneet Hämeenlinnassa sen jälkeen, kun esimiesten sairausloman myöntämisvaltuuksia lisättiin. Nyt esimies voi myöntää sairauslomaa enintään seitsemän kalenteripäivää.

Kaupungin henkilöstöjohtaja Raija Hätinen sanoo, että käytäntö on parantanut työpaikan sisäistä ilmapiiriä ja lisännyt henkilöstön keskinäistä luottamusta.

– Kuntahenkilöstö on hyvin koulutettua ja luotettavaa. Tämä toimii kauniisti.

Samalla kustannukset ovat vähentyneet, kun turhien sairauslomalappujen pyörittäminen ja kirjaaminen on jäänyt pois. Lisäksi terveydenhuollon resursseja on vapautunut järkevämpään työhön kuin nuhakuumeiden ja vatsatautien toteamisiin.

– Ajatus seitsemästä päivästä tuli sisäisessä keskustelussa. Esimiehillä on ollut koko 2000-luvun oikeus myöntää kolme päivää. Kuntaliitoksen yhteydessä tuli viisi päivää, ja viime vuoden alusta ensin kuusi ja sitten seitsemän päivää, Raija Hätinen kertoo.

Hänen mukaansa Hämeenlinna oli edelläkävijä seitsemän päivän myöntämisessä. Viime vuonna muutama muu kaupunki päätyi samaan ratkaisuun, ja nyt sitä harkitaan myös Lahdessa.

– Kela tarvitsee todistuksen sairaudesta vasta kymmenennestä päivästä. Muut laput ovat kaupungin omia, ja niitä pyörii vuosittain hallinnossa tuhansittain, Raija Hätinen selittää byrokratian vähentämistä.

Sairastunut keskustelee aina esimiehensä kanssa joko henkilökohtaisesti tai puhelimessa sairausloman tarpeesta. Sähköpostiviesti ei käy. Lomaa voidaan aluksi myöntää muutamia päiviä ja tarpeen vaatiessa jatkaa uuden keskustelun jälkeen seitsemään päivään saakka. Sen jälkeen työntekijän on mentävä lääkäriin, terveydenhoitajan todistus ei riitä.

Työn luonteen ja työvuorojen takia pelastuslaitoksen väki voi saada esimieheltä vain kolme sairauslomapäivää ja Linnan lomituspalveluissa enintään viisi päivää. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020