Kanta-Häme

Sairionrantaan suunnitteilla toinenkin palvelutalo

Sairionrantaan on suunnitteilla mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu palvelutalo.

Nelikerroksisen talon on tarkoitus nousta Tehtaankatu 2:n tontille. Rakennuslupa palvelutalolle myönnettiin torstaina.

Taloon on tulossa 26 asukashuonetta sekä neljä noin 25 neliömetrin pienasuntoa. Asukashuoneissa on omat wc- ja peseytymistilat, mutta ei omaa keittotilaa. Yhteinen ruokailutila ja valmistuskeittiö sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, kuten myös yhteiset saunatilat ja pesutupa.

Lisäksi pihalle rakennetaan kevytrakenteinen pihakatos.

Kesäkuun alussa töihin

Palvelutalon taustalta löytyy palvelukotitoimintaa yli 40 paikkakunnalla pyörittävä Mikeva oy. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Mikevalla on palvelukotitoimintaa esimerkiksi Hauholla sijaitsevassa Roinekodissa ja Iittalan Kalvolakodissa.

Palvelukodin rakentaa Lujatalo oy. Rakennuttajapäällikkö Jyri Niskasen mukaan tavoite on, että rakentamaan päästäisiin jo kesäkuun alussa. Itse rakentaminen vie 10 kuukautta, joten jos kaikki sujuu käsikirjoituksen mukaan, pääsisivät ensimmäiset asukkaat muuttamaan taloon jo vuoden päästä huhtikuussa.

Sairionrantaan on suunnitteilla toinenkin palvelutalo. Naapurusto on kuitenkin vastustanut tätä Vaneritehtaantien varteen suunniteltua ja kehitysvammaisille tarkoitettua palvelutaloa.

Pohjalaisen Lakean suunnittelema palvelutalo odottaa kaupunginhallituksen päätöksestä tehdyn valituksen käsittelyä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Valittaja on lähistön taloyhtiö. (HäSa)

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic