Kanta-Häme

Sakot ja korvauksia Versowoodin työturvallisuusrikoksesta

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi torstaina Versowoodin Riihimäen yksikönjohtajan ja kaksi työnjohtajaan sakkoihin työturvallisuusrikoksesta ja vamman tuottamuksesta.

Yksikönjohtajan sakot nousivat 8120 euroon. Työnjohtajille tuomitut sakot ovat 900 ja 600 euroa.

Tuomitut ja Versowood oy velvoitetaan yhteisvastuullisesti maksamaan huhtikuussa 2011 yhtiön lämpövoimalaitoksella sattuneen työtapaturman uhreista pahiten vammoja saaneelle tilapäisestä haitasta 17500 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 23500 euroa ja pysyvästä toiminnallisesta haitasta 6786 euroa.

Lisäksi uhrille tuomittiin maksettavaksi ansionmenetyksistä 8289 euroa viime huhtikuun loppuun asti ja toukokuun alusta 642 euroa kuukausittain vuoden 2015 toukokuun loppuun saakka.

Toinen palovammoja saanut asentaja saa käräjäoikeuden päätöksen mukaan tilapäisestä haitasta 20000 euron korvauksen.

Työtapaturma sattui, kun kaksi ulkopuolisen huoltoyrityksen työntekijää oli ollut huoltamassa Versowoodin Riihimäen lämpövoimalan tuhkasiilojen siirtoruuvin sulkusyötintä.

Tuhkasiilon tukosta poistettaessa huoltomiehet olivat saaneet palovammoja, kun heidän päälleen oli päässyt purkautumaan hehkuvan kuumaa lentotuhkaa.

Käräjäoikeuden mukaan työpaikalla oli tapahtuma-aikaan laiminlyöty huolehtia ohjeilla ja muutoin riittävällä tavalla työturvallisuudesta, vaarojen arvioinnista sekä muun muassa vieraiden työntekijöiden opastamisesta.

Versowood tuomittiin maksamaan myös työtapaturman kahden uhrin oikeudenkäyntikulut, yhteensä runsaat 12000 euroa. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic