fbpx
Kanta-Häme

Saksalaistunnelmaa joulumarkkinoilla

Ragnar Granitin aukio ja sen ympäristö täyttyvät Riihimäellä saksalaishenkisistä joulumarkkinoista jo yhdeksännen kerran lauantaina 21. marraskuuta kello 10–15. Sisämyyntipaikat ovat Majakan kauppakeskuksen ala- ja yläkerrassa.

Glühweinia eli kuumaa hehkuviiniä myydään lähialueen ravintoloissa. Alueella on myös glölgiteltta. Suuren joulukuusen ympärille pystytettävistä markkinakojuista saa pikku- ja vähän suurempaankin nälkään muun muassa bratwurstia, vohveleita, hernekeittoa ja paistettuja muikkuja.

Kauppiaita on paikalla satakunta. Tämän vuoden saksalaisuutuuksia ovat muun muassa lebkuchenit (isot koristetut piparisydämet) ja saksalaishenkiset pöytäkoristeiksi tarkoitetut adventtikranssit.

Myös lauschalaiset suupuhalletut lasilinnut ja -pallot, erzgebirgeläiset puukoristeet, tsekkiläiset lasihelmienkelit sekä hollantilaiset ja virolaiset juustot ja makkarat houkuttavat keskieurooppalaiseen tunnelmaan.

Saksan suurlähetystön talous- ja kulttuuriyksikön päällikkö Tanja Knittler avaa saksalaiset joulumarkkinat kello 10.

Avajaisissa ovat läsnä myös Bad Segebergin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ingrid Altner ja Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen. Kamarikuoro Gaudete! esiintyy välittömästi avauksen jälkeen.

Torilla raikaa saksalainen joulumusiikki. Joulupukki ja tonttu päivystävät ja jakavat namuja lapsille ja lapsenmielisille. Riihimäen seurakunta pystyttää esiintymislavalle suuren jouluseimen, joka tänäkin vuonna on elävä. Riihimäki-seura myy talviaiheisia Riihimäki-kortteja.

Markkinat järjestää Riihimäen Suomi-Saksa-yhdistys, joka kustantaa markkinoiden tuotolla muun muassa jo 19 vuotta pyöritettyä saksankielistä keskustelukerhoa kaikille halukkaille sekä tarjoaa maksuttoman saksankielisen lastenkerhon alle kouluikäisille.

Lisäksi yhdistys jakaa keväisin stipendejä riihimäkeläisille saksan opiskelijoille, järjestää Saksan yhtenäisyyden päivänä 3.10. suurelle yleisölle tarjottavan elokuvaesityksen, laulattaa kauneimpia saksalaisia joululauluja, järjestää saksalaisen jumalanpalveluksen sekä pitää aktiivisesti yllä yhteyksiä Riihimäen saksalaiseen ystävyyskaupunkiin Bad Segebergiin.

Suomi-Saksa-yhdistyksen myyntipöydältä Majakasta löytyy saksankielisten kirjojen kirpputori.

Menot