fbpx
Kanta-Häme Häme

Saloistentien kunnostukseen Janakkalassa 400 000 euroa – Hämeen alueen liikennehankkeisiin yli 1,3 miljoonaa euroa lisärahoitusta

Nuorisotoiminnan ja retkeilyn määrärahoja on valiokuntakäsittelyssä lisätty 150 000 euroa, josta osoitetaan 100 000 euroa partiolaisten käyttämän Evon nuorisoleirialueen kunnostamiseen.
Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti eduskunnan niin sanotuista ”joululahjarahoista” osana ensi vuoden talousarvion käsittelyä. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja on hämeenlinnalainen Johannes Koskinen. Kuva: Sara Aaltio
Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti eduskunnan niin sanotuista ”joululahjarahoista” osana ensi vuoden talousarvion käsittelyä. Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja on hämeenlinnalainen Johannes Koskinen. Kuva: Sara Aaltio

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti eduskunnan niin sanotuista ”joululahjarahoista” osana ensi vuoden talousarvion käsittelyä. Hämeen alueen liikennehankkeisiin kohdennettiin yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa lisärahoitusta. Rahoituksella parannetaan liikenneturvallisuutta ja helpotetaan ihmisten liikkumista.

Maantien 13 857 eli Saloistentien kunnostukseen Janakkalassa osoitettiin 400 000 euroa. Humppilassa valtatie 2:n parantamiseen valtatie 9:n ja maantie 232:n välillä osoitettiin 600 000 euron määräraha.

Maantien 295 eli Mäntsäläntien liittymän siirtämiseen Koskinen oy:n kohdalla Kärkölässä myönnettiin 350 000 euroa.

SDP:n hämäläiset kansanedustajat, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen ja kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Tarja Filatov ovat tyytyväisiä alueen liikennehankkeisiin tehtyihin panostuksiin.

– Hallitusohjelman linjaukset liikenneverkon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä liikuntamahdollisuuksia parantamalla näkyvät ilahduttavasti tässä talousarvioesityksessä. Samalla nämä hankkeet ovat tässä taloustilanteessa välttämätöntä elvytystä, Koskinen toteaa.

Filatov on samaa mieltä ja lisää:

– Olemme saaneet täydennettyä Hämeen alueen liikennehankkeiden rahoitusta usean tärkeän hankkeen osalta. Koronakriisi on rajoittanut nuorten harrastustoimintaa monin tavoin. Metsien ja ulkoilualueiden merkitys korostuu tässä tilanteessa. Nuorisotoiminnan ja retkeilyn määrärahoja on valiokuntakäsittelyssä lisätty 150 000 euroa, josta osoitetaan 100 000 euroa partiolaisten käyttämän Evon nuorisoleirialueen kunnostamiseen.

Niin ikään hämäläinen kansanedustaja Mika Kari (sd.) on tyytyväinen määrärahalisäyksiin, joita kohdentuu Hämeen alueelle.

– Valtiovarainvaliokunta kohdensi määrärahalisäyksiä sekä Päijät-Hämeen että Kanta-Hämeen tieverkon parantamiseen. Saloistentien kunnostus Janakkalassa, valtatie 2:n parantaminen Humppilassa ja Mäntsäläntien liittymän siirtäminen Kärkölässä ovat kaikki tervetulleita ja tärkeitä panostuksia alueellemme, Kari sanoo.

Menot