Kanta-Häme

Sami Hedbergin ihmiskoe jatkuu

– Voi terve! Mikä tämä on? Sami Hedberg kyselee Forssassa Hämeentien Autoburgerin edessä saatuaan annoksensa käsiinsä.

Vaikka Karhuburgerin koko ensin herättää ihmetystä, annos uppoaa lopulta tottuneesti grillimiehen mahaan.

– Tosi hyvä annos. Kun tekee annokseen jotain omaa, se on aina hyvä juttu. Tässä oli itse tehty pihvi, omat mausteet ja Jokioisten Leivän leipä. Ei burgerin tekeminen ole rakettitiedettä.

– Eikä brändäyskään ole huono juttu, kuten tässä Karhuburgerin tapauksessa, Hedberg jatkaa osoittaen grillin edessä seisovaa puista karhua, jonka Hedberg nimeää Samiksi.

 

Hedberg oli kuluneella viikolla Forssassa ja Jokioisila kuvaamassa kolmannen kauden yhdeksättä Grillit huurussa -jaksoa.

Alkuviikosta kuvaukset olivat Riihimäellä, ja loppuviikolla ne siirtyivät Forssasta Raisioon ja Naantaliin.

Forssassa grilliseurue poikkesi Hämeentien Autoburgerin lisäksi Aikapojassa sekä Jokioisilla CSJS-grillillä.

Matkaseurana Hedbergillä uudella kaudella on juontaja Kim Sainio. Forssalaislähtöinen koripalloilija Tuukka Kotti toimi Hedbergille ja Sainiolle paikallisoppaana.

– Tuukka pelaa nykyisin Helsinki Seagullsissa, jonka osaomistaja olen muutaman vuoden ollut. Forssan kohdalla ei oikeastaan muita vaihtoehtoja oppaaksi ollutkaan. Olen henkeen ja vereen koripalloihminen, Hedberg sanoi.

Tosin ei Hedberg välttämättä olisi tarvinnut Forssan seudulla opasta.

– Forssasta minulla on paljon kokemusta. Aika monta keikkaa on viimeisen 12 vuoden aikana täällä tullut tehtyä. Lisäksi entinen vaimoni on Jokioisilta kotoisin, joten siellä on tullut käytyä useaan kertaan, Hedberg kertoi.

– Niin, ja juniorina kävin Forssassa pelaamassa koripalloa. Hävisimme aina FoKoPolle, kiitos Tuukan.

 

Hedberg laskeskeli, että tämän kauden jaksojen kuvauksissa hän oli Forssan-reissun jälkeen upottanut vajaa 30 grilliannosta suuhunsa.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien tämä on ollut pieni ihmiskoe, joka tuo hienoa, mutta katoavaa luonnonvaraa eli grillejä esille. Nämä kuvaukset ovat kuulemani mukaan olleet isoja asioita ensimmäisillä kausilla mukana oleville grilleille, Hedberg sanoi.

Kolmannen kauden uutuus on jokaisen jakson liikuntaosuus. Jaksojen loppupuolella Hedberg käy liikkumassa jonkin paikallisen naisurheilujoukkueen kanssa päivän aikana grilleiltä kerättyjä kaloreita pois.

– Forssassa pelaan tietysti koripalloa. Ruudussa näkyy, kuinka monta tällaista treeniä pitäisi tehdä, jotta saisi ne saadut 3 000–4 000 kilokaloria poltettua, Hedberg nauroi.

Kalorien polton jälkeen Hedberg keikkaili vielä stand upin merkeissä paikallisessa ravintolassa. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic