Kanta-Häme

Sami Saikkonen kutsuu nuoria tanssiin

Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen itsenäistymisestä ja 500 vuotta reformaatiosta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Sibelius Celebrations juhlistavat merkkivuosia Elenia-areenalla huhtikuun lopussa nähtävällä Kevään rytmi -tanssiteoksella.

Tanssijoiksi kutsutaan sataa noin 14–29-vuotiasta nuorta naista ja miestä. Tanssitaitoja ei vaadita, sillä koreografi Sami Saikkosen mukaan tanssi on asenne.

Saikkonen myös ohjaa teoksen. Hänen unelmissaan mukana olisivat tanssijoiden lisäksi niin jalkapalloilijat ja jääkiekkoilijat kuin urheilua normaalisti karttelevatkin.

– Jos pystyy juoksemaan ja hyppäämään, niin mukaan vaan! Näyttämötyössä ei ole mitään kummallista. Tanssiminen on maailman simppelein laji, sanoo Saikkonen.

Kevään rytmi rakentuu kymmenelle avaintanssijalle, joista kukin johtaa kymmenen hengen tanssijaryhmää.

Tanssiteos Kevään rytmi esitetään Elenia Areenalla 28.–29.4.2017. Ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 26. marraskuuta. Sen jälkeen järjestetään yksi treeniviikko kuukausittain ja huhtikuussa on vuorossa intensiivinen harjoittelujakso. Ilmoittautumiset: Hämeenlinnanseurakunnat.fi/ilmoittaudu.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic