Kanta-Häme

Sampo Pankki muuttuiDanskeksi Hämeenlinnassa

Sampo Pankki -nimi jäi tiistaina historiaan Hämeenlinnassa, kun pankin konttorin julkisivulle kiinnitettiin Danske Bank -kyltit. Pankki vaihtoi 15. marraskuuta virallisesti nimensä Danske Bankiksi.

Hämeenlinnan konttorinjohtaja Lassi Sorri kertoo, että konttorin sisätilojen muutamat Sampo Pankki -logot vaihdetaan myös uusiin. Nimimuutos on siten vedetty loppuun konttorissa.

– Papereihin on jo vaihdettu Danske Bank -nimi. Sampo Pankki -nimi toimii enää vain verkkopankissa. Sampopankki.fi -sivuilta pääsee toistaiseksi pankin nettisivuille, Sorri sanoo.

Sampo-konserni myi Sampo Pankin suurelle tanskalaiselle Danske Bankille vuonna 2006. Danske Bank sai ottaa suomalaispankin haltuunsa helmikuussa 2007.

Konttorinjohtaja Sorri sanoo, että asiakkaat ovat yllättävän vähän kysyneet nimenmuutoksesta. Hän uskoo, että informaatio asiasta on mennyt perille.

– Asiakkaat ymmärtävät, että kyse on vain nimenmuutoksesta.

Danske Bank toimii Suomessa edelleen suomalaisena pankkina, jonka virallinen nimi on nyt Danske Bank Oyj. Eräät ulkomaalaiset pankit toimivat Suomessa isäntämaan pankin sivuliikkeenä. Ne eivät ole siten suomalaisia pankkeja.

Ihmiset ovat sotkeneet Sampo Pankin ja Sampo-konsernin. Sampo-konserni omistaa pohjoismaisen If-vahinkovakuutusyhtiön. Se on myös Nordean suurin osakkeenomistaja.

Suomen Danske Bank oli Postipankki ennen kuin sen nimi muutettiin Leoniaksi. Leonia ja Sampo-vakuutusyhtiö päätettiin sulauttaa vuonna 1999. Finanssikonserniin liitettiin vielä Mandatum vuonna 2000. Tuolloin konsernin liikepankin nimeksi tuli Sampo Pankki. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020