Kanta-Häme

Sampsa Ertamon uusi teos kantaesitetään

Hämeenlinnalaisen säveltäjän Sampsa Ertamon (s.1973) uusi teos Kantaatti saa kantaesityksensä Hämeenlinnassa tiistaina 8. huhtikuuta.

Kuorolle ja jousiorkesterille sävelletyn teoksen esittävät kamarikuoro Vokaali sekä Hämeenlinnan kaupunginorkesteri, jota säveltäjä itse johtaa.

Kolmiosaisen teoksen sanoituksena on Ertamon itsensä kehittämä foneettinen teksti. Sanat eivät tarkoita mitään. Sen sijaan tärkeää on, miltä sanat kuulostavat.

– Googlailin vielä varmistaakseni, ettei sanoilla olisi missään kielessä täsmällistä merkitystä, Ertamo sanoo.

Konsertin muut teokset ovat niin ikään Sampsa Ertamon tuoreita sävellyksiä viimeisten viiden vuoden ajalta.

Konsertin aloittavat pianoteokset, jotka kuuluvat Kreikan mytologian hahmojen mukaan sävellettyyn sarjaan. Ertamo sävelsi sarjan alun perin pianisti Seppo Saloviukselle. Nyt teokset esittää Timo Latonen.

Kolmas sävellys, jousiorkesteriteos Muuttolinnut on alun perin kirjoitettu kahdeksalle viululle. Nyt siitä kuullaan jousiorkesteriversio.

Sampsa Ertamo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta 2004 ja keskittynyt siitä asti yksinomaan sävellystyöhön. Hänellä on ollut useita sävellyskonsertteja Helsingissä sekä nykyisessä kotikaupungissaan Hämeenlinnassa ja hänen teoksiaan on esitetty myös ulkomailla.

Sibelius celebrationsin järjestämä konsertti alkaa Hämeenlinnan Raatihuoneella tiistaina kello 19. (HäSa)

Lue lauantain Hämeen Sanomista säveltäjän ajatuksia työstään ja kotikaupungistaan.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic