Kanta-Häme

Sankari-ilvekset leikittivät partiolaisia

Partiolaiset Hämeen kaikilta kolkilta kohtasivat sunnuntaina Hämeenlinnassa perinteisessä paraatissa. Marssimaan saapui 2 100 lasta, nuorta ja aikuista. Tapahtuma järjestettiin Hämeen linnan ympäristössä.

Rumpujen rytmikkäästä pärinästä huolimatta tunnelma ei ollut turhan vakava. Monet ryhmät olivat varustautuneet kulkueeseen kyltein, viirein ja pukinein, joilla haluttiin korostaa oman porukan yhteenkuuluvuutta. Virallisia asuja oli maustettu värikkäillä kumisaappailla ja rooliasuilla.

Paraatin aikana esitettiin nokkelia ja humoristisia huutoja, jotka saivat kadun varsilta hyväksyviä naurahduksia ja taputuksia. Suurimman suosion huivikaulojen keskuudessa saivat sankari-ilvekset, eli tulevan kesän Evon suurleirin maskottihahmot.

Kesäleirillä on elokuvateema, joten maskoteissakin oli yhdennäköisyyttä tunnettuihin elokuvasankareihin. Mukana oli muun muassa meripartiolainen ja mehunmaistelija Jaakko Varpunen kolmikulmaisessa hatussaan.

Leirille valmistautuminen näkyi myös paraatijuhlan ohjelmassa, sillä juhlan päätteeksi nuoret pääsivät yhdessä nikkaroimaan ja koristelemaan itselleen pöydät tulevaa leirikeittiötä varten.

Osaatte mitä haluatte

Paraatin vastaanotti vs. kaupunginjohtaja Juha Isosuo. Tervehdyspuheessaan hän kiitti siitä, että partiolaiset nostavat välittämisen ja vastuunottamisen teemoja esille yhteiskunnassa. Asenteiden lisäksi harrastuksessa opitut taidot ovat myös tarpeellisia. Osaatte mitä haluatte. Tahto ratkaisee, Isosuo kannusti nuoria.

Paraatijuhlassa annettiin tunnustusta lukuisille vapaaehtoisille heidän tekemästään työstä lasten ja nuorten hyväksi. Paraatia johtaneelle Hannu Fagerlundille luovutettiin Hämeen partiopiirin kultainen ansiomitali. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic