Kanta-Häme

Santeri Hinkkanen kasvoi HPK:n kannattajaksi isän olkapäiltä

Santeri Hinkkanen hoitaa HPK:n kannattajayhdistyksen käytännön asioita.

Hämeenlinnalainen Santeri Hinkkanen toimii alkavalla kiekkokaudella HPK Kannattajat ry:n toiminnanjohtajana. Hän on vuonna 2011 virallisesti järjestäytyneen yhdistyksen toinen kyseisen tittelin kantaja.

29-vuotias veturinkuljettaja kertoo, että työ haittaa välillä pelien seuraamista, mutta arkivapaat helpottavat toimintaa yhdistyksessä.

– Olen välillä pitkiä jaksoja töissä, mutta sitten on pitkät vapaat. Se on kannattajayhdistyksen toiminnan kannalta kätevää, Hinkkanen sanoo.

Miten päädyit toiminnanjohtajaksi?

– Olen ollut mukana lähes alusta eli vuodesta 2012 alkaen, ja kun Tero Kivistö siirtyi muihin tehtäviin, oli luontevaa siirtyä jatkamaan hänen työtään.

Mitä kannattajayhdistyksen toiminnanjohtaja tekee?

– Mulle kuuluvat käytännön asiat, kuten vieraspelien järjestelyt sekä tifojen, rumpujen ja lippujen hankkiminen kannattajakatsomoon. Yhdistyksen hallitus huolehtii rahoituksesta ja linjauksista, minä pyöritän käytännön asioita.

Mikä veti mukaan kannattajatoimintaan?

– Kun kannattajayhdistys eli entinen G-kulma järjestäytyi, porukka oli jo valmiiksi tiivis ja suurin osa mullekin naamatuttuja. Sosiaalinen puoli on tässä tärkeää, on kiva touhuta näiden tyyppien kanssa.

Onko Kerho ollut aina ykkönen, vai oletko joutunut vaihtamaan suosikkia?

– Joukkuettahan ei vaihdeta! Olen syntyperäinen hämeenlinnalainen ja pelejä olen seurannut 2-vuotiaasta alkaen. Isä otti minut silloin mukaan peleihin, ja istuin hänen hartioillaan katsomossa.

– Pikkuveljeni Helmeri on kannattajien kapo eli huudattaa porukkaa katsomossa, ja myös tyttöystäväni Annika Salmenaho on mukana kannattajayhdistyksessä. Annika on myöhäisherännäinen, hän ei ollut seurannut jääkiekkoa ollenkaan ennen kuin me alettiin seurustella. Ensimmäinen kausi meni totutellessa, mutta sitten hän innostui, kun huomasi, että kannattajaporukasta saa paljon kavereita.

Tuntuuko peliin lähteminen koskaan pakkopullalta?

– Ei tunnu. Se on kiva tapa katkaista talven pitkät illat. Ja se on aina sosiaalinen tapahtuma, vaikka lähtisin peliin yksin, hallilla on aina tuttuja.

Entä hiipuuko usko koskaan?

– Välillä turhauttaa, mutta kannattaja uskoo aina sokeasti parempaan huomiseen!

Mikä on ollut kannattajan tähtihetki?

– Yhdistyksen aikana se, kun kerho keväällä 2014 voitti kymmenen viimeistä runkosarjapeliä ja hilasi itsensä kuilun partaalta play offseihin. Ja meille kannattajille tervetullut muutos oli se, että kannattajakatsomo siirtyi siihen päätyyn, mihin Kerho hyökkää kaksi erää.

Entä tavoitteet tälle kaudelle?

– Joukkueen kohdalla ensin pleijarit ja sitten on vain taivas rajana. Ja kannattajayhdistyksellä se, että saadaan mukaan vielä enemmän väkeä ja edistämme fanikulttuuria. Meidän päätehtävämme on tukea jääkiekkoseura HPK:ta.

– Tälle kaudelle on suunnitelmissa kaksi isomman luokan vieraspelireissua, joihin on tarkoitus saada monta sataa Kerhon kannattajaa matkaan. Ensimmäinen on lokakuussa Lappeenrantaan ja toinen runkosarjan viimeiseen vieraspeliin Tampereelle ensi keväänä. HÄSA

Kerhon kauden ensimmäinen kotiottelu Ritari-areenassa lauantaina 15.9. kello 17. Vastaan luistelee Tappara.

Päivän lehti

18.2.2020