Kanta-Häme

Sata naista varautuu häiriötilanteisiin huippukouluttajien johdolla Parolannummella

Harjoitus on valtakunnallinen Naisten Valmiusliitto ry:n järjestämä naisille kohdennettu valmiusharjoitus.
Naisten valmiusharjoituksessa opetellaan muun muassa antamaan hätäensiapua. Kuvituskuva. Kuva: AF = Anja Filppula
Naisten valmiusharjoituksessa opetellaan muun muassa antamaan hätäensiapua. Kuvituskuva. Kuva: AF = Anja Filppula

Parolannummen maisemiin kokoontuu tulevana viikonloppuna noin sata naista LEOPARDI2019-harjoitukseen opettelemaan turvallisuus- ja varautumistaitoja arjen häiriötilanteiden varalta.

Pienistäkin sattumuksista voi aiheutua vaaraa, jos niitä ei ole ennakoitu eikä niihin ole osattu varautua. Kyse voi olla sähkökatkosta, munkkirasvan kaatumisesta liedelle, sairauskohtauksesta työpaikalla, pelkoa herättävästä tilanteesta kadulla, oudosta sähköpostiviestistä tai suunnan katoamisesta sieniretkellä. Jo ennakoinnilla saadaan vältettyä vaaranpaikat ja ehkäistä pienten alkujen kehittyminen jopa suuronnettomuuksiksi.

Panssariprikaatissa perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään järjestettävä harjoitus on valtakunnallinen Naisten Valmiusliitto ry:n järjestämä naisille kohdennettu valmiusharjoitus. Varautumisen teemoihin perehdytään neljällä erillisellä kurssilla.

– Kurssit ovat vapaaehtoisten naisten toteuttamia, mikä tekee harjoituksiin ainutlaatuisen tunnelman, ilon ja tekemisen meiningin, liiton pääsihteeri Kaarina Suhonen kiittää.

Kyberturvallisuustaitoihin perehdytään viestintäkonsultti Christina Forsgårdin johdolla.

Jokanaisen selviytymistaitoihin johdattavat liikenneturvallisuuden, alkusammutuksen, hätäensiavun, itsepuolustuksen, sähköttä selviytymisen ja kotivaran asiantuntijat. Ohjelmaan kuuluu muun muassa liikenneonnettomuussimulaatio maastossa.

Kriisiterapeutti Pia Yli-Pirilä valmentaa henkistä kriisinkestävyyttä. Yksi kurssi antaa koulutusnäytteet viestintäasiantuntija Katleena Kortesuon ohjastamalla kouluttajakurssilla. HäSa

Päivän lehti

10.7.2020