fbpx
Kanta-Häme

Satakunta hämäläistaloa vielä ilman sähköä

Viikonloppuna sataneen raskaan lumen aiheuttamat sähkökatkot jatkuvat vielä tiistainakin Kanta-Hämeessä.

Maanantaina illalla ilman sähköä oli Hämeenlinnan ympäristössä vielä noin sata taloutta

Vikoja korjattiin nopeaan tahtiin, mutta verkkoyhtiö Elenian mukaan runkoverkon vikojen korjaaminen jatkuu ainakin tiistaihin asti ja vasta sen jälkeen päästään viimeisten yksittäisten sähköliittymien vikojen kimppuun.

Kanta-Hämeessä valtaosa vioista keskittyy Rengon, Iittalan, Hattulan ja Tammelan alueille.

Raskas tykkylumi on Elenian mukaan paikoin kaatanut puita jopa lähes jokaiselle pylväsvälille, joten korjattavia vikakohteita on jäljellä vielä runsaasti. Valtaosa vaurioista on tapahtunut harvaan asutuilla seuduilla.

Pahimpia tuhot ovat Tampereen ja Jyväskylän välisellä alueella, jossa maanantaina iltapäivällä oli ilman sähköä vielä pari tuhatta taloutta. Osa talouksista on ollut ilman sähköä jo perjantaista lähtien.

Hämeenlinnan kaupungin mukaan Rengon ja Kalvolan kotihoito ja ruokahuolto toimivat sovitusti ja Koivurinteen palvelutaloon Iittalassa on järjestetty sähköä aggregaatilla. Palvelukoti Keikkala oli maanantaina vielä ilman sähköä.

Iittalan Koivurinne toimii Rengon ja Kalvolan alueiden ikäihmisten ja vammaisten tilapäismajoituspaikkana.

Turvapuhelimien akut kestävät noin vuorokauden ajan, joten niiden rinnalla suositellaan pidettäväksi varalla myös matkapuhelinta. Jos turvapuhelin ei toimi, voi hätätilanteessa soittaa hätänumeroon 112.

Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) jäsenet kiertävät Kalvolan ja Rengon alueilla tarkistamassa asukkaiden tilannetta. Tarkastukset tehdään yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Pelastuspalvelun jäsenillä on tunnistettavat Vapepan liivit ja henkilökortit. Kaupunki toivoo, että myös omaiset tarkistaisivat läheistensä tilannetta alueella.

Korvauksia sähkökatkosta ovat oikeutettuja saamaan kaikki yli 12 tuntia ilman sähköä olleet. Lisäksi Elenia maksaa omalla alueellaan vapaaehtoista hyvitystä yli 6 tuntia kestäneestä sähkökatkosta.

Hyvitykset näkyvät sähkölaskulla puolen vuoden sisällä. HäSa

 

Juttua päivitetty 23.11. klo 21: Korjaukset edenneet. Kanta-Hämeessä enää satakunta sähkötöntä taloutta.

Menot