Kanta-Häme

Satakunta melojaa rantautui uimahallin rantaan

Suomi meloo –kanoottiviesti saavutti keskiviikkona iltapäivällä Hämeenlinnan uimahallin rannan. Rantaan rantautui 60 kanoottia ja sata melojaa, ei 400–500 melojan joukko, kuten Hämeen Sanomat kertoi lehdessä 12. päivä kesäkuuta. Kanootteja odotti tai niistä kömpi ylös monentasoisia melojia, mutta kaikille oli yhteistä leppoinen mieli.

 

Annika Toivonen on lajin parissa lähes keltanokka ja ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa. Viestijoukkoon hän liittyi heti alusta alkaen Kihniön lähtöpaikalla lauantaina.

– Ennen tätä tapahtumaa melontakilometrejä on kertynyt noin 50, eli vähänlaisesti.

Toivosen houkutteli matkantekoon, kukapa muukaan kuin, sukulaiset.

– Reissu on ollut hyvä ja mielenkiintoinen. Välit sukulaisiin ovat edelleen kunnossa, ja niin mukavaa on ollut että osallistun varmasti ensi vuonnakin.

Toistaiseksi Annika Toivonen on saanut suorittaa melontaetappinsa suotuisissa olosuhteissa, mutta matka kolottaa kehossa.

– Joillain etapeilla on ollut kovaa tuulta, mutta en ole ollut silloin melomassa. Eniten tämä tuntuu käsissä, hartioissa ja selässä.

Jarmo Puumalainen osallistui 19. kerran Suomi Meloo -tapahtumaan.
Jarmo Puumalainen osallistui 19. kerran Suomi Meloo -tapahtumaan.

Teneriffalla majaansa pitävä Jarmo Puumalainen meloo tänä vuonna pätkän sieltä, toisen täältä. Matkanteko alkoi edelliseltä vaihtopaikalta.

– Tämä on 19. vuosi, kun olen mukana. En minä näitä pätkiä laske, kunhan läpsyttelen. Saattaa olla, että tänä vuonna tämä oli osaltani tässä.

Puumalainen on harrastanut melomista 40 vuotta. Hän osannee kertoa, mikä lajissa viehättää.

– Se sinun täytyy kokeilla itse. Minä vietän muutaman kuukauden Suomessa ja käytän hyödykseni Suomen luontoa.

Päivän lehti

25.1.2020