Kanta-Häme Hattula

Satamalle pitää Hattulassa löytää uusi paikka – Pappilanniemen käyttöä ei haluta sitoa 30 vuodeksi

Hattulan kunnanhallitus palautti Pappilanniemeen suunnitellun satama-alueen sopimuksen tekniselle lautakunnalle.

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina palauttaa Pappilaniemen satama-alueen vuokrauksen uuteen valmisteluun. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan satamapalveluille pitäisi löytää paikka jostain muualta kuin Pappilanniemestä.

Tekninen lautakunta päätti helmikuussa vuokrata Pappilanniemestä noin 7 000 neliön suuruisen alueen Mervessä toimivalle Laertes oy:lle.

Yrityksen oli tarkoitus rakentaa satama-alueelle venelaituri ja soutuveneiden maallevetopaikkoja. Sopimuksen mukaan vuokra-aika olisi ollut 30 vuotta ja vuosivuokra 1 800 euroa.

Kunnanjohtaja Katariina Koivisto käytti asiassa otto-oikeuttaan ja toi sopimuksen kunnanhallituksen käsittelyyn.

Koiviston mukaan otto-oikeuden käyttöön oli syynä ennen kaikkea se, että Hattulassa mietitään parhaillaan Pappilanniemen sairaalakiinteistön ja alueen tulevaa käyttöä.

Hattulan kunnanvirasto ja seurakunnan toimistot sijaitsevat tällä hetkellä Pappilanniemessä. Seurakunta suunnittelee uusia toimitiloja Parolaan, ja myös kunnan toiminnot haluttaisiin jossain vaiheessa palauttaa Parolaan.

– Mitään aikataulua kiinteistön osalta ei ole valmiina, mutta satama-alueen vuokra-ajaksi suunniteltu 30 vuotta on pitkä aika. Kunnanhallitus ei halunnut sitoa Pappilanniemen rannan käyttöä niin pitkäksi aikaa, Koivisto sanoo.

Alue, josta vuokrasopimus oli neuvoteltu, on Pappilanniemen asemakaavassa varattu satama-alueeksi.

– Suunniteltu toiminta olisi ollut ihan kaavan mukaista, mutta nimenomaan vuokra-aika tässä arvelutti, Koivisto sanoo. HÄSA

 

Lue myösPappilanniemeen tulossa 60-paikkainen laituri – Luistelijoita palveleva pelikenttä on jo valmis (14.2.2019)