Kanta-Häme

Satoja kesätyöpaikkoja jaossa ensi viikolla

Talouden kovat ajat näkyvät nyt kolmatta kertaa järjestettävällä Rekrytorillakin.

Nuorille kesätyönetsijöille on tarjolla useita satoja erilaisia työpaikkoja, mutta teollisuus on lähes kokonaan poissa työnantajien joukosta.

– Teollisuus tosiaan loistaa poissaolollaan. Hämeenlinnan seudun isoista teollisuusyrityksistä vain Ruukki on mukana etsimässä kausityöntekijöitä kesälomakaudelle, tapahtuman järjestäjä Ilkka Peltoniemi harmittelee.

Sen sijaan palvelut ja hoitoala kaipaavat jälleen kerran satoja nuoria palvelukseensa. Erityisesti kauppa nousee ensi kesänä isoksi nuorten työllistäjäksi.

Edellisten Rekrytorien tapaan Lidl ja Osuuskauppa Hämeenmaa ovat mukana tapahtuman isoimmilla osastoilla.

– Lidl tarvitsee runsaasti työntekijöitä myymälöihinsä ja Janakkalan keskusvarastolle. Hämeenmaalle puolestaan tämä on tärkein reitti kesätyöntekijöiden rekrytoimiseksi, Peltoniemi kertoo.

Peltoniemen arvion mukaan Rekrytorilla on jaossa ainakin viitisensataa kesätyöpaikkaa. Lisäksi tapahtumassa esitellään myös opiskelupaikkoja ja nuorisoasumista.

Viime vuonna Rekrytorille osallistui lähes 4000 nuorta ja tänä vuonna määrän odotetaan nousevan yhtä korkealle.

Hakemuksen teko on taitolaji

Ensimmäisiä kesätyöpaikkoja hakiessa hyvällä työhakemuksella on paljon merkitystä. Rekrytorilla järjestetään maksuton CV-klinikka, jossa omasta hakemuksesta tehdään mahdollisimman myyvä.

– Tyypillisiin nuorten ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin ei vaadita koulutusta, jolloin hyvällä ja erottuvalla hakemuksella on suuri merkitys, klinikkaa vetävä yhteyspäällikkö Antti Astrén henkilöstöpalveluyritys VMP Groupista kertoo.

Astrénin mukaan positiivisen vaikutuksen itsestään antanut työnhakija on aina vahvemmilla, kun paikkoja jaetaan.

Rekrytorilla positiivisen vaikutuksen voi tehdä jo hakemusta jättäessään, sillä yrityksistä paikalla ovat valinnoista päättävät ihmiset.

– Hakemuksella myydään itsensä haastatteluun, jonka perusteella varsinainen valinta tehdään, Astrén muistuttaa.

Työhakemuksiin voi Rekrytorilla hankkia lisäpotkua myös omalla esittelyvideolla. Minuutin mittaisen esittelyn voi tehdä tapahtumassa ilmaiseksi ja suoran linkin videoon voi laittaa mukaan sähköisiin hakemuksiin. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic