Kanta-Häme Hattula

Satoja reserviläisiä ja vapaaehtoisia kokoava maanpuolustusharjoitus Hämeen Ilves aiotaan järjestää Parolannummella koronasta huolimatta

Hämeen Ilves on kerännyt vuosittain satoja reserviläisiä ja vapaaehtoisia harjoitukseen. Kuva vuoden 2017 harjoituksesta. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeen Ilves on kerännyt vuosittain satoja reserviläisiä ja vapaaehtoisia harjoitukseen. Kuva vuoden 2017 harjoituksesta. Kuva: Pekka Rautiainen

Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) perinteinen Hämeen Ilves -harjoitus järjestetään Parolannummen kasarmi- ja harjoitusalueilla syyskuun puolivälissä koronaviruksesta huolimatta.

– Luotamme siihen, että perinteinen harjoitus päästään toteuttamaan tänäkin vuonna kenenkään terveyttä vaarantamatta, toteaa harjoituksen johtaja Sauli Mäentausta tiedotteessa.

Koulutustilaisuudet järjestetään niin, että kurssilaiset eivät ole tekemisissä varusmiesten kanssa ja yhteinen tekeminen Puolustusvoimien henkilökunnan kanssa rajataan mahdollisimman vähäiseksi.

 

Harjoitus kerää yhteen satoja yli 18-vuotiaita vapaaehtoisia osallistujia eri puolilta Suomea.

Osallistujat koostuvat muun muassa varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneista reserviläisistä sekä Puolustusvoimien toiminnasta ja yleisesti maanpuolustuksesta kiinnostuneista miehistä ja naisista.

Harjoitus viedään läpi vapaaehtoisten toimijoiden johtamana ja toteuttamana. Panssariprikaati osoittaa harjoitukseen tiloja, alueita, ajoneuvoja ja henkilökuntaa kouluttaja-avuksi.

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic