Kanta-Häme

Satulinnan kauppa liittyy energiahankkeisiin

Hattulassa ihmetellään, miksi kunta on mahdollisesti ostamassa ns. Satulinnan kiinteistön eli aiemmin huoltoasemana ja nykyisin tanssipaikkana toimivan rakennuksen tontteineen. Samoin alueen hinnaksi neuvoteltu 300 000 euroa on herättänyt hämmästystä.

Satulinnan alue sijaitsee vanhan kolmostien eli 130-tien ja Hattulantien risteyksessä. Hattulan kunnanhallitus käsitteli kiinteistön ostoa kokouksessaan maanantaina, mutta päätti jättää sen vielä pöydälle.

Kunnanjohtaja Lauri Inna kertoo, että alueen ostosuunnitelma liittyy Hattulassa vireillä oleviin energiahankkeisiin, joista on tehty tarkempia selvityksiä. Aiemmin on puhuttu lähinnä Merven alueesta, mutta muitakin paikkoja on kartoitettu.

Hattulassa on tutkittu sekä aurinkopuiston että biokaasulaitoksen perustamismahdollisuuksia, ja hankkeille on myös haettu investointitukea työ- ja elinkeinoministeriöltä.

– Satulinnan tontti liittyy biokaasulaitokseen, joka voisi tuottaa maakaasua korvaavaa polttoainetta jätteestä mädättämällä. Neuvotteluissa on edetty varsin pitkälle, mutta yhteistyökumppaneita ei voi vielä julkistaa, kertoo valmistelussa mukana oleva Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen.

Innan ja Prittisen mukaan Satulinnan tontti sopisi erinomaisesti biokaasulaitokselle. Ostettavaksi suunnitellun alueen pinta-ala on 3,8 hehtaaria, ja sillä sijaitsee vuonna 1988 rakennettu ja myöhemmin laajennettu liiketilarakennus.

Prittinen kertoo, että alueen hinnaksi neuvoteltu 300 000 euroa perustuu ulkopuolisen arvioitsijan tekemään arvioon.

Prittisen mukaan kaupalla ei ainakaan heti olisi vaikutusta tanssipaikan toimintaan, vaan se voi jatkua entisellään.

– Tontti on iso, eikä biokaasulaitos tarvitse sitä kokonaan. Siitä on tarkoitus vuokrata maata sekä laitoksen käyttöön että mahdollisesti muillekin toimijoille. Kunta toimii tässä lähinnä välimiehenä, ei Hattula ryhdy biokaasulaitoksen omistajaksi, Prittinen kertoo.

Voimassa olevassa Lehijärven ja Armijärven osayleiskaavassa alue on osoitettu palvelujen ja hallinnon alueeksi. HÄSA

Päivän lehti

28.5.2020