Kanta-Häme

Saunailta ja metsästäjäporukka johdattivat Parolan Rottingin murtovarkaiden jäljille

Kassakaappi löytyi metsästä Nokialta, pakettiauto Pirkkalasta.
Parolan Rottingista varkaat vievät kassakaapin ja jättivät jälkeensä melkoisen sotkun.

Parolan Rottinkiin tehdystä murrosta ja varkaudesta epäiltynä on pidätetty ja vangittu kuusi romanialaismiestä, vahvistaa rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisilaitokselta. Vangitut ovat iältään noin 20–40-vuotiaita.

Heitä epäillään muun muassa kassakaapin varastamisesta rottinkimyymälästä sekä pakettiauton varastamisesta naapurikiinteistöstä Hatuselta. Kassakaappi vedettiin pakettiautolla ja teräsvaijerilla toimistosta ulos. Varkaus tapahtui tiistai-illan 30.10. ja keskiviikkoaamun 31.10. välisenä aikana.

Poliisi pidätti miehet lauantaina 3.11. ja Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi heidät vangittaviksi keskiviikkona 7.11.

 

Siinä, miten vyyhti lähti purkautumaan, on Parolan Rottingin yrittäjän Anitta Herrasen mukaan paljon onnea ja sattumaa mukana.

Herraselle toisinaan työskentelevä yrittäjä Tampereen seudulta oli viettänyt saunailtaa, jossa hän oli puhunut murtovarkaudesta kollegoilleen.

– Yksi kollega oli myöhemmin lähettänyt hänelle kuvaa Pirkkalan teollisuusalueella olevasta pakettiautosta, jonka kyljessä luki Hatusen nimi. Kun kuulin tästä, soitin heti poliisille. Ihan hirveän hyvä tuuri ja sattuma, Herranen ihmettelee.

 

Hyvä tuuri jatkui myös kassakaapin löytymisen osalta. Kassakaapin yhytti metsästäjäporukka Nokialla sijaitsevasta metsästä.

– Yhtäkkiä paikalle oli tullut auto, jonka kuljettaja lähti heti karkuun metsästäjät nähtyään. Nämä olivat soittaneet tapahtuneesta poliisille.

Rikoskomisario Marko Mäkinen ei kerro tutkinnan tässä vaiheessa, päästiinkö vorojen jäljille tätä kautta.

– Vyyhti lähti purkautumaan Nokialta. Miehet saatiin kiinni lauantaina. Meille tuli Nokian poliisilta tieto, että miehillä on yhteys näihin anastusrikoksiin, ja sitten tutkinta siirrettiin meille.

 

Anitta Herranen kertoo poliisin lähettäneen hänelle kuvan metsästä löytyneestä kassakaapista.

– Se oli avattu väkivalloin. Siellä olleet paperit olivat tallessa, mutta ihan kastuneita. Pohjakassa oli viety sekä firman pakettiauton vara-avain. Poliisi löysi pari meiltä vietyä isoa mattoa, mutta ne olivat aivan pilalla.

Inventaarion mukaan vorojen matkaan oli lähtenyt liikkeestä myös viisi isoa lampaantaljaa sekä muutama pienempi talja, viisi isoa sisustusmattoa ja yksi nahkamatto.

– Olen oikeastaan loukkaantunut, että meidän rottinkikalusteemme eivät kelvanneet heille lainkaan, Anitta Herranen vitsailee tunnekuohun jo laskettua.

Hämeenlinnalaiseen Kirpputori Aarreaittaan murtauduttiin tämän viikon keskiviikon vastaisena yönä. Myös sieltä oli yritetty anastaa kassakaapin sisältö. Niin ikään Tawast Golfiin oli murtauduttu öiseen aikaan 29.9.–30.9. ja varastettu pieni kassakaappi, joka löytyi myöhemmin avattuna Katumajärven rannasta. HÄSA

 

Lue myös: Parolan Rottingissa oli yrittäjää vastassa murtovarkaiden jäljiltä hävityksen kauhistus (2.11.2018)

Lue myös: Kassakaappivarkaita Kirpputori Aarreaitassa – sisään takaovi murtamalla (7.11.2018)

Lue myös: Parolan murtovarkauksista tuomiot kuudelle romanialaismiehelle (16.1.2019)

Päivän lehti

21.1.2020