Kanta-Häme

SCC-tonttikaupan purkutuomio virui

Hämeenlinnan kaupunginlakimies Miia Luukko yllättyi maanantaina kuullessaan Hämeen Sanomien toimittajalta, että kaupungin tehtävänä on huolehtia Kiinteistö Oy Sunny Car Centerille (SCC) tiedoksiannosta, joka koskee Kanta-Hämeen käräjäoikeuden 12.3. antamaa yksipuolista tuomiota kaupungin ja SCC:n välisen kiinteistökaupan purkamista.

– Jaaha, missähän niin sanottiin? Mielenkiintoista. Nyt täytyy kaivaa alkuperäinen tuomio arkistosta, Luukko vastasi ensimmäisessä puhelussa.

Tarkistettuaan asian Luukko myönsi tilanteen.

– En muistanut, että yksipuolinen tuomio on tällainen, että se pitää (meidän) toimittaa. Sitä ei sanota tuomiossa. Tällä osaamisella ja koulutuksella se olisi pitänyt muistaa tarkistaa. Ihan minun piikissänihän se on, että se tuossa kuukauden odotti, Luukko sanoi.

Hän kertoi antaneensa tiedoksiannon toimittamisen heti maanantaina haastemiesten hoidettavaksi.

– En tiedä, lähettävätkö he sen Floridaan (Markku Ritaluomalle), mutta he sanoivat, että joku osoite heillä on olemassa.

Lain mukaan vastaaja eli jättimäistä autotaloa puuhannut SCC voi hakea niin sanottua takaisinsaantia 30 päivän kuluessa tuomion tiedoksisaamisesta. Jos takaisinsaantia ei haeta, yksipuolinen tuomio jää pysyväksi ja saa lainvoiman.

Käräjäoikeus päätyi yksipuoliseen tuomioon, koska vastaaja ei vastannut kanteeseen määräajassa. Takaisinsaantikanteessa vastaajalla on Miia Luukon mukaan tilaisuus ilmoittaa peruste, minkä vuoksi yksipuolista tuomiota ei olisi saanut antaa.

Tuomion mukaan 7.5.2014 tehty kantajan ja vastaajan välinen tonttikauppa puretaan ja tontin omistusoikeus siirtyy kaupungille.

SCC:n on myös poistettava omalla kustannuksellaan tontilla oleva mainospyloni kahden kuukauden kuluessa tuomiosta. Lisäksi sen on maksettava kantajan eli kaupungin 1 200 euron oikeudenkäyntikulut. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020