Kanta-Häme

SDP ei löytänyt vielä ehdokasta Johannes Koskisen tilalle

SDP:n ylimääräinen piirikokous ei sunnuntaina saanut päätettyä, kuka nousee Hämeen vaalipiiristä tavoittelemaan puolueen eduskuntapaikkaa Johannes Koskisen tilalle.

– Meillä ei ollut sellaista nimeä valmiina tällä hetkellä, joka olisi voitu lukkoon lyödä. Piirikokous antoi piirihallitukselle mandaatin päättää asia maanantaina, jotta löytäisimme parhaan mahdollisen ehdokkaan korvaamaan Johannes Koskisen jättämää aukkoa, kertoo Hämeen Sosialidemokraattisen piirin puheenjohtaja Jouni Mäkelä.

Valinta jää viime tippaan

Ehdokkaan löytyminen jää viime tippaan, sillä ehdokaslistat pitää jättää vaalipiirilautakunnalle viimeistään tiistaina.

– Tässä on keskusteluja käynnissä eräiden henkilöiden kanssa, mutta he eivät ole olleet vielä valmiita päättämään. Meillä on pari sellaista vielä, jotka haluamme katsoa. Meillä on ollut muitakin tapetilla, mutta ajankohta on aika haasteellinen, Jouni Mäkelä kertoi sunnuntai-iltana, mutta ei suostunut paljastamaan mitään nimiä.

Mäkelä kuitenkin vakuuttaa, että korvaava ehdokas joka tapauksessa löytyy ja että vaaleihin mennään täydellä 14 ehdokkaan listalla.

– Parhaan ehdokkaan saamme listalle joka tapauksessa, mutta kuinka hyvän, se ratkeaa maanantaina.

Ääniharava lähtee Lontooseen

Hämeenlinnalainen kuuden kauden kansanedustaja Johannes Koskinen ilmoitti viime viikon lopulla jättävänsä politiikan ja vetäytyvänsä eduskuntavaalien ehdokkuudesta.

Koskinen aloittaa syyskuussa Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtajana Lontoossa.

Koskisella on takanaan 24 vuotta eduskunnassa. Hän on kerännyt aiemmissa vaaleissa huikeita äänimääriä puolueelleen. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic