Kanta-Häme

Sedu tuo Skogsteriin yleisbaarin

Yökerhoistaan tuttu ravintoloitsija Sedu Koskinen kumppaneineen varmisti eilen ravintolasuunnitelmat Skogsterin talossa Raatihuoneenkadulla.

Ravintolaa pyörittämään lähtee Koskisen kanssa hämeenlinnalainen hotelli- ja ravintolayritys Tawastia Group. Koskinen kertoo olevansa yrityksessä mukana etenkin ”henkilönä”.

Rakennuksen mukaan Skogsteriksi ristitty, aluksi kaksikerroksisena aloittava anniskelulaitos avaa ovensa näillä näkymin lokakuun puolivälissä.

Ajatuksena on keskittyä iltaan ja yöhön, mutta ovet ovat auki myös päivällä.

– Tarkoituksena on, että olomuoto muuttuu päivän ajankohdan mukaan. On periaatteessa kolme erilaista konseptia, eli päivä-, ilta ja yökonsepti, Koskinen sanoo.

Tarjolla on ainakin päivällä pientä purtavaa. Varsinaista ruokapuolta ei tiloihin kuitenkaan tule, sillä vieressä on Tawastia Groupin omistama Piparkakkutalo-ravintola.

Remonttiin pari kuukautta

Keskiviikkona Koskinen ja Tawastian toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti suunnittelivat tiloja paikan päällä.

Lattiat ovat vielä auki, ja remontointia on luvassa siten ainakin 2,5 kuukauden edestä. Työt alkavat täydellä teholla elokuun alussa.

Ravintolan ikkunoiden edestä on jo ehditty poistaa tilaa aiemmin hämärtäneet seinät.

– Haluamme avata tilan sillä tavalla, että tästä näkee sisään ja ulos, ravintoloitsija Koskinen kertoo.

Skogsterin tilojen remontointiin osallistuu yli 10 työmiestä. Työt maksavat ravintoloitsijoiden mukaan muutamia satojatuhansia euroja.

”Ruotsalaista fiilistä”

Koskisen mukaan uudesta ravintolasta tulee vanhan rakennuksen hengen mukainen, mutta moderni.

Skogsterin talo avattiin viime vuosisadan alussa, ja vaikutteita haetaan siltä ajalta – ei tosin Suomesta, vaan ennemmin silloisesta Pariisista.

– Pyrimme mahdollisimman aitoon lopputulokseen, Koskinen lupaa.

Ravintolan esikuvana on Tukholman Café Opera, joka on suunnattu kaikenikäisille kävijöille.

– Tämä olisi vähän niin kuin Hämeenlinnan Café Opera. Rakennuksessa on myös jotain ruotsalaista, ja tuomme siksi ravintolaan hauskalla tavalla ruotsalaista fiilistä.

Käytännössä ruotsalaisvivahde tulee näkymään esimerkiksi ravintolaan rakennettavien eri osioiden nimissä.

Koskinen ja Mäki-Kuutti eivät halua paljastaa kaikkia suunnitelmia. Sen verran he kertovat, että nyt luolamaisen oloisesta kellarikerroksesta tulee ”merihenkinen”.

Asiakkaille päätösvalta

Koskinen oli aiemmin mukana Hämeenlinnan yökerhomaailmassa, kunnes siirtyi Helsinkiin.

Paluun tekevä yrittäjä luottaa nyt uuteen kohderyhmättömään malliin ja Skogsterin uniikkien tilojen vanhanajan henkeen.

– Pyrimme tekemään tästä erilaisen ravintolan kuin mitä Hämeenlinnassa tai Suomessa on. Tavoite on yllättää hämeenlinnalaiset positiivisesti.

Tähän liittyy se, että kohderyhmä on väljä.

– Usein tässä vaiheessa ravintoloitsijoilla on selkeät visiot, minkälaisia asiakkaita halutaan ja niin poispäin. Me teemme ravintolan ja asiakkaat päättävät, mitä he haluavat, Koskinen lupailee. (HäSa)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic