Kanta-Häme

Seele löysi yhteisen sävelen - katso uusi video

Hämeenlinnassa treenaavan ja kaupunkia päämajanaan pitävän Seele-yhtyeen videolla esiintyy tutun näköinen mies.

Kestää hetken, ennekuin katsoja hoksaa, että kyseessä on Kultaisella Venlalla palkittu näyttelijä Tommi Eronen. Hänen vastanäyttelijänään Rakkaudesta sokea -videolla on Hämeenlinnan Miniteatterin kasvatti Hanna-Leena Henriksson.

Miten nimekäs näyttelijä päätyi vähän vähemmän nimekkään bändin videolle?

– Tätä on aika moni muukin ihmetellyt, sanoo Seelen kitaristi Samuli T. Mäkelä, ja tunnustautuu samalla idean isäksi.

– Minä ehdotin muulle bändille, että mitäs jos yritettäisiin saada oikein ammattinäyttelijä mukaan. Tommi Eronen oli jo silloin mielessäni. Muut naureskelivat, mutta minä ajattelin, että kannattaahan sitä yrittää. Laitoin Tommille viestiä ensin facebookin kautta, ja yllättävän vaivattomasti kaikki sujui, Mäkelä kertoo.

Hän sanoo, että Eronen ymmärsi omakustannelevyä tekevän bändin tilanteen, ja hinnoitteli työnsä sen mukaan.

Seelen tarina on monivaiheinen, sillä kokoonpano on vaihtunut useaan kertaan ja samalla myös yhtyeen nimikin. 

Seelen alkusysäyksenä voidaan pitää muutaman vuoden takaista tilannetta, jolloin vokalisti Julia Mattila etsi bänditoimintaa ja törmäsi englanninkielistä raskasta rokkia soittaneeseen yhtyeeseen.

– Aikataulut aiheuttivat hankaluuksia, ja siksi bändin aiempi laulaja poistui kuvioista, ja muu porukka alkoi tehdä Julian kanssa suomenkielistä materiaalia. Julia sanoitti kappaleet ja sanoittaa edelleen, Mäkelä kertoo.

Vuoden kuluttua bändi kuitenkin hajosi, ja jäljelle jäivät Mattila sekä yhtyeen säveltäjä Riku Mäkinen. He päättivät jatkaa musiikin tekemistä, ja mukaan löytyivät rumpuihin Samuel Tähkä ja tuoreimpana jäsenenä basisti Jyri Vesterinen. 

Samuli T. Mäkelä teki aiemmin yhtyeelle graafista suunnittelua ja päätyi sen riveihin kitaristiksi.

– Soitin bändin keikoilla akustista kitaraa ja sitten he pyysivät minut mukaan kokoonpanoon, kertoo Mäkelä.

Hän ja Julia Mattila ovat pariskunta, ja he asuvat nykyisin Turengissa. Riku Mäkinen asuu Hämeenlinnassa, Samuel Tähkä kulkee treeneihin Hyvinkäältä ja Jyri Vesterinen Akaasta.

– Nyt kokoonpano on hyvä ja toimiva. Meillä on kaikilla samansuuntaiset tavoitteet ja ajatukset musiikista, ja silloin sitä on hyvä tehdä yhdessä, Mäkelä sanoo.

Tavoitteena on päästä omalla musiikilla mahdollisimman pitkälle niin, että se toisi myös elannon. Toistaiseksi kaikilla Seelen jäsenillä on päivätyö.

Yhtyeen nimi Seele on saksan kieltä ja tarkoittaa sielua. Mäkelän mukaan se kiteyttää hyvin bändin linjan:

– Musiikilla pitää olla sielu. Joissain arvioissa meitä on luonnehdittu voimaiskelmäksi, ja vaikka Riku ei termistä tykkää, niin kyllä se jollain lailla meitä kuvaa. Yhdistämme metallia, rokkia ja poppia ja musiikki on aika melankolista. Vaihtoehtoista rokkimetallia se ehkä on, Mäkelä sanoo.

Rakkaudesta sokea -kappaleen video on bändin lisäksi muutenkin vahvasti hämeenlinnalaistekoinen. Sen on ohjannut Hämeenlinnasta kotoisin oleva Miika Hakala. HÄSA

 

Keikkaa pukkaa
Seelellä on syksyn aikana ohjelmassa ainakin neljä keikkaa, joista yksi Tampereella, yksi Akaassa, yksi Hämeenlinnassa ja yksi Hyvinkäällä. Hämeenlinnan keikka on Suisto-klubilla 1. joulukuuta.  

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic