Kanta-Häme

Seikkailupuisto auki pian, jos lupa irtoaa

Hugo Parkin seikkailupuisto Aulangolla on mahdollista avata, vaikka Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ilmoittaa jatkavansa valitusprosessia.

Rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala kertoo, että Hugo Parkin yrittäjät ovat hakeneet rakennusvalvonnasta hankkeen aloittamisoikeutta.

– Asia ratkaistaan perjantaina. Täytyy vielä katsoa kaupunginlakimiehen kanssa, että kaikki menee lakipykälien mukaan.

Ympäristö- ja rakennuslautakunta päätti tiistaina jättää asiasta tehdyt oikaisuvaatimukset käsittelemättä, koska tekijöillä ei ollut valitusoikeutta.

Normaalisti pitäisi odottaa päätöksen saavan lainvoiman ennen kuin sitä voidaan toteuttaa.

Maankäyttö- ja rakennuslaki kuitenkin mahdollistaa ehdollisen aloittamisluvan hakemisen ja myöntämisen ennen lainvoimaisuutta.

Yrittäjät Sami Uotila ja Teemu Kukko ilmoittavatkin pyrkivänsä saamaan puiston valmiiksi ja toimintaan mahdollisimman nopeasti, ehkä jo ensi viikolla.

Aloituslupa voidaan antaa ehdollisena, jotta toiminta voi alkaa.

Jos kuitenkin asiasta valitetaan ja jos lopulta käy niin, että puiston alkuperäinen toimenpidelupa kumotaan, yrittäjät ovat velvollisia purkamaan rakennelmat puistosta.

Yrittäjät harmittelevat sitä, että toiminnan aloitus lykkääntyi valitusten vuoksi. Puisto piti avata alun perin vapuksi.

He kertovat aikovansa hakea oikaisuvaatimusten tekijöiltä korvauksia menetyksistään.

Puiston rakentaminen sai aikaan melkoisen some- ja muun kohun. Monet pelkäävät Aulangon puiston vanhojen puiden vahingoittuvan lopullisesti, kun niihin on asennettu seikkailupuiston laitteita.

Yrittäjien mukaan niin ei käy.

Vastaavia puihin rakennettuja kiipeilypuistoja on eri puolella Suomea, muun muassa Ahvenistolla. HÄSA

Päivän lehti

3.7.2020