Kanta-Häme

Seikkailurata ehtisi vielä kesäksi

On yhä mahdollista, että Ahvenistolle saadaan jo tulevana kesänä seikkailurata ja vesipuisto.

– Jos saamme rahoituksen järjestymään, ne voidaan saada valmiiksi ennen kesää, yrittäjä Aki Helander TG Klubbenista kertoo.

Hänen mukaansa päätökset rahoituksesta saadaan kuukauden kuluessa.

– Sen lisäksi tarvitaan myös toimenpidelupa kaupungilta.

Ahveniston maauimalan tuntumaan on suunniteltu Flow Park -seikkailupuistoa, joka rakennetaan puihin. Vesipuisto taas on tarkoitus tehdä Ahveniston järvelle.

Molemmat rakennetaan siirrettävistä elementeistä.

– Vesipuisto on paikoillaan vain kesällä ja Flow Park mahdollista purkkaa, jos toiminta loppuu.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina sopimuksen TG Klubbenin kanssa. Siinä Ahveniston maauimalan käytännön toiminta siirtyy TG Klubben oy:n vastuulle. Yritys vastaa valvonnan ja siivouksen kustannuksista ja saa lipputulot.

Uinti maksaa

Uimalaan on määritelty sisäänpääsymaksut. Aikuisen yksittäislippu maksaa 4,50 euroa, lasten ja opiskelijoiden 2,90 euroa. Alle nelivuotiaat pääsevät uimalaan ilmaiseksi. Perhelipun hinta on 13,50, aikuisten 10 kerran sarjalipun 40 ja lasten 27 euroa.

TG Klubben vuokraa myös Ahveniston kahvion. Kaupungin vastuulle jäävät pääoma- ja käyttökustannukset.

Sopimus tehdään viideksi vuodeksi ja siinä on viiden vuoden optio. Sopimusta tarkistetaan syksyllä ensimmäisenä kesänä saatujen kokemusten pohjalta.

Ahveniston toimintaa ohjaamaan perustetaan neuvottelukunta, jossa on kaupungin ja TG Klubbenin edustajien lisäksi edustus Ahveniston suojeluyhdistyksestä, Lasten Liikunnan Tuesta ja Linnan Kehityksestä. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic