Kanta-Häme

Seiska: Ritaluoma hieroi timanttikauppoja Floridassa - rahat olivat tälläkin kertaa hukassa

Markku Ritaluoma . Arkistokuva: Esko Tuovinen

Suomessa varattomana esiintyvä liikemies Markku Ritaluoma on 7 Päivää -lehden mukaan jekuttanut myös Floridassa.

Lehti kertoo, että vuoden 2016 loppupuolella hän asui naisystävänsä kanssa pitkään luksushotelleissa paikallisen koruliikkeen laskuun. Taustalla oli se, että Ritaluoma hieroi kauppaa noin 1,7 miljoonan euron arvoisista timanteista ja koruista.

Hän lupasi maksaa timantit heti, kun ”tietyt varat” siirtyvät hänen tililleen. Maksua ei koskaan tullut. Tässä tulee varmaan monelle hämeenlinnalaiselle ns. déjà vu -tunne. Selitys vaikuttaa hyvin tutunomaiselta.

Hämeenlinnan SCC-keissistä tutuksi tullut liikemies puhui jalokiiviliikkeeltä itselleen 26 000 dollarin italialaiset, käsintehdyt puvut ja venäläissyntyiselle naisystävälleen 23 000 dollarin kaulakorun sekä 46 000 dollarin Rolex-kellon ja 45 000 dollarin sormuksen.

Lopulta viime vuoden lopulla jalokiviliike kyllästyi odottamaan rahoja ja nosti kanteen lähes 185 000 dollarin vahingoista. 7 päivää -lehden näkemän haastehakemuksen mukaan liikemies Ritaluomaa ja naisystävää syytettiin mm. petoksesta ja sopimusrikkomuksesta.

Tapahtumat osuvat samaan ajankohtaan, kun Ritaluoma tiettävästi myi Floridan residenssinsä, jonka hinta ainakin ostettaessa oli yli 5 miljoonaa dollaria.

Seiskapäivän mukaan mies sai kuitenkin lopulta sovituksi tämän tapauksen, eikä joudu oikeutteen, ainoastaan korvaaman aiheuttamansa kulut.

Tuomio olisikin ollut paha takaisku Yhdysvalloissa oleskelulle.

Suomessa Ritaluomalle on myönnetty ilmainen oikeudenkäynti varattomuuden vuoksi.

Käräjäoikeus tuomitsi hänet keväällä reilun 6 miljoonan korvauksiin Sunny Car Centerin ympärille kiertyneessä vyyhdissä. Tosin tuomiosta on valitettu hoviin.

Tällä hetkellä Ritaluoma asustelee vuokrakämpässä, mutta ei ihan pienoisessa. Penthouse-huoneistolla on kokoa 200 neliötä ja luonnollisesti se sijaitsee biitsillä, jossa Seiskan paparazzit käyvät miestä säännöllisesti kuvaamassa.

Sanottiin hänestä mitä tahansa, mutta on siinä kova poika puhumaan. HäSa

 

Uutinen on julkaistu lehden Hämeenlinnan kirje -osastolla