Kanta-Häme

Seitsemän vuotta ulapalla Vanajassa - Hämeen Sanomien pulloposti saavutti viimein vastaanottajansa

Hämeen Sanomien nuorten toimituksen lähettämä pulloposti löytyi Hattulan Tyrvännöstä.
Toni Tanskanen (vas.) ja Gregory Jalava näkivät kaislikossa jotain välkehtivää samana päivänä, kun Hämeenlinnaan tuli lätkämestaruus. Kuva: -
Gregory Jalava (vas.) ja Toni Tanskanen näkivät kaislikossa jotain välkehtivää samana päivänä, kun Hämeenlinnaan tuli lätkämestaruus. Kuva: Ville Laakkonen

Hattulassa voi kalareissulla näin keväisin napata monenlaista vonkaletta.

Ensimmäisenä ei tule mieleen, että saaliina voisi olla Hämeen Sanomien vuosia sitten lähettämä pullo, joka sisältää 7.6.2012 päivätyn kirjeen vastaanottajalleen.

Pullopostin naarasi viikko sitten lauantaina helsinkiläiskaverukset Gregory Jalava, Toni Tanskanen, Ville Häyrinen ja Toni Lund, jotka olivat viettämässä mökkiviikonloppua Tyrvännössä Tokeensuunlahdella.

– Olimme laskemassa veneitä vesille, kun kaislikossa välkehti jotakin. Luulimme ensin, että joku on merkinnyt katiskansa sinne. Siellä olikin viesti, Jalava kertoo.

Hauenkudun tarkkailu vaihtui nopeasti lukutöiksi. Pullon kunnon perusteella vaikutti siltä, että se olisi ollut vesillä vuoden tai kaksi.

– Pullolla oli ollut monta mutkaa matkassa. Kymmeniä kilometrejä ja seitsemän talvea. Veikkaan, että se on kulkenut aika hyvin rantoja pitkin.

Jalava kuvailee viestiä riemastuttavaksi.

– Todella söpö kirje, jossa lupailtiin visuaalista elämystä, eli leffalippuja, jos pullo löytyy kesän 2012 aikana.

Vaikka määräaika ylityi vuosilla, ovat löytäjät ansainneet lippunsa elokuvateatteriin.

Hämeen Sanomien nuorten toimituksen lähettämä pulloposti löytyi viimein. Kuva: -
Hämeen Sanomien nuorten toimituksen lähettämä pulloposti löytyi viimein.

 

Nuorten Seinää kesällä 2012 toimittanut Veera Visapää kertoo olleensa äimistynyt tiedosta, että pulloposti on tavoittanut löytäjänsä.

– Ensin luulin, että soittaja on puhelinmyyjä. Sitten soittaja kertoi löytäneensä pullon, jossa oli yhteistietoni. Hetken piti kaivella muistia, ennen kuin valkeni, mistä on kyse, Visapää naurahtaa.

Nuorten Seinän toimitus oli suunnitellut lukijan mielikuvitusta ruokkivaa tiedonvälitystä, ja lähettänyt Hämeenlinnan keskustan alueelta Vanajaveteen kymmenkunta pulloa posteineen.

Lähettäjinä olivat Lassi Kuisma ja Aino Suoranta Seinän toimituksesta.

– Olimme varmoja itsestämme, että pääsemme tekemään itse lehtijuttua aiheesta vielä samana kesänä. Minusta tuntuu, että löytynyt pullo oli ensimmäinen, joka tuli takaisin, Visapää kertoo.

Seinän toimitus oli toivonut, että pullopostit matkaisivat mahdollisimman pitkän matkan. Toive kävi toteen ainakin ajallisesti.

– Tosi hauskaa, että viesti tavoitti löytäjänsä monen vuoden jälkeen. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020