Kanta-Häme

Selvyyttä luvassa Kasarmikadun ja Lukiokadun risteykseen

Kasarmikadun ja Lukiokadun hankala risteys Hämeenlinnassa aiotaan kunnostaa siten, että autoilijat voivat ajaa siitä oikein ja turvallisesti.

– Asia on vielä suunnittelupöydällä, eikä määrärahaakaan ole tälle vuodelle. Todennäköisesti levennämme jalkakäytävää siten, että Tampereentien suunnasta tultaessa risteyksessä on vain yksi ajokaista, jolta ajetaan sekä suoraan että käännytään oikealle tai vasemmalle, kertoo kaupungin infrasuunnittelun tilaajapäällikkö Eija-Liisa Dahlberg.

Nyt risteyksessä on Tampereentieltä tultaessa tilaa kahdelle ajokaistalle. Sääntöjen mukaan oikeanpuoleiseen laitaan ryhmittyvien on ajettava suoraan tai käännyttävä oikealle ja vasemmasta laidasta on käännyttävä vasemmalle.

Kaistamerkinnät puuttuvat, mutta lain mukaan kaistoja on niin monta kuin ajoneuvojonoja mahtuu rinnakkain.

Risteykseen mahtuu rinnan kaksi henkilöautoa, mutta ei kahta isoa ajoneuvoa.

Komisario Kari Pitkänen Kanta-Hämeen poliisista on tyytyväinen siitä, että risteykseen lopulta saadaan selkeä ajojärjestely. Nyt jopa autokouluissa on kahden koulukunnan edustajia, jotka tulkitsevat sääntöjä eri tavalla. Lisäksi monilla autoilijoilla on omat säännöistä poikkeavat näkemyksensä sallituista ajotavoista.

Eija-Liisa Dahlbergin mukaan jalkakäytävän leventäminen vaikuttaa selkeimmältä ja halvimmalta ratkaisulta. Kallis liikenteenohjausportaali merkkeineen ei hänen arvionsa mukaan kuitenkaan saisi autoilijoita ajamaan ohjeen mukaan. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic