Kanta-Häme Hämeenlinna

Seminaarin koulun korjauskustannusten kiistaa ei ratkaistakaan välimiesmenettelyssä

Kaupunki on perunut aikeensa välimiesmenettelystä. Se neuvottelee yhä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa remonttikustannusten vaikutuksista vuokraan. Seminaarin koulun D-rakennus on suljettu sisäilmaongelman vuoksi tehtävän remontin takia. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä kertoi kesäkuussa (HäSa 12.6.), että kiistaa Seminaarin koulun korjausten aiheuttamista vuokrankorotuksista aletaan ratkoa välimiesmenettelyssä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan kaupunki on jatkanut neuvotteluja.

Kaupunkia neuvotteluissa edustaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo yhdessä tilapalveluiden ja opetustoimen edustajien kanssa. Isosuon mukaan virkamiehet arvioivat neuvottelutien lopulta kuitenkin paremmaksi vaihtoehdoksi.

– Välimiesmenettelyssä käy usein niin, että sieltä saadaan jonkinlainen nahkapäätös, sanoo Isosuo.

 

Kiistan ytimessä on kysymys siitä, mikä on vuokranantajan vastuulle kuuluvaa korjaamista ja mikä taas sellaista laadullista parannusta, jonka kustannukset sopimuksen mukaan siirretään vuosivuokraan 7,25 prosentin korotuksena investoinnin määrästä.

Kaupunki pyrkii siis ratkaisemaan riitansa vuokranantajan kanssa sitoutumalla entistä pidempään ja kalliimpaan vuokrasopimukseen. Isosuo korostaa kuitenkin, että yhteistyö Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa on tähän saakka sujunut erittäin hyvin. HäSa

Lue myös: Onko Seminaarin koulun vuokra niin kallis, että Myllymäki saa mennä? Näin vastaa apulaiskaupunginjohtaja