Kanta-Häme

Seminaarin koulun oppilaiden kannanotto luovutettiin kaupungin johdolle: "Lapset haluavat pikaisen ratkaisun väistötiloihin"

"Yhdeltä luokalta puolet lapsista oireilee."
Seminaari on kantakaupungin suurin koulu. Arkistokuva Ville-Veikko Kaakinen

Seminaarin D-rakennuksessa syyslukukauden ajan opiskelleen luokan vanhempien edustajat luovuttivat torstaiaamuna kaupunginjohdolle kannanoton, jossa vaaditaan ripeitä toimia väistötilaratkaisun saamiseksi.

Luokan vanhempia edustava Henna Miettinen kertoo, että kaikki yhden alaluokan oppilaat kirjoittivat kannanottoon terveisensä.

– Lapset lähinnä vaativat pikaisesti väistötiloja.

Yhteensä D-rakennuksessa on opiskellut noin 210 oppilasta. Miettinen kertoo, että hänen lapsensa luokalta noin puolet oppilaista on oireillut.

– Aikaisemmin sairastelua ei tietääkseni ollut tavallista enempää, mutta se lisääntyi, kun luokka siirrettiin viime syksynä opiskelemaan D-rakennukseen. Lapsilla on ollut pitkittyneitä flunssia, päänsärkyä ja muita tavanomaisia oireita. Yksi luokan oppilaiden äideistä on aiemmin altistunut homeelle, ja häneltä lähti ääni tunnissa, kun rakennuksessa pidettiin syksyllä vanhempainilta.

Lue myös: Seminaarin koulun D-rakennuksessa on todettu sisäilmaongelma – 210 oppilasta joutuu evakkoon viimeistään ensi syksyyn mennessä

 

Kiinteistön omistava Suomen Yliopistokiinteistöt oy (Syk) on ilmoittanut tiedottavansa sisäilmatutkimusten tuloksista vanhemmille 7. marraskuuta.

– Päätökset väistötiloista ja siitä, otetaanko rakennus pois käytöstä jo joululomalla vai vasta myöhemmin, tehdään kuitenkin päivää aikaisemmin. Minusta on nurinkurista, että vanhempia ei kuulla aikaisemmin.

Miksi kannanotto suunnattiin Hämeenlinnan kaupunginjohdolle, eikä Sykille?

”Jos luokka joutuisi palaamaan D-rakennukseen, luulen, että aika moni oppilas siirtyisi kotiopetukseen.”

– Kaupunki on tilat vuokrannut, ja kaupungin pitää tehdä asiassa ripeitä ratkaisuja, eikä odotella kiinteistönomistajaa. Väistötiloja tästä kaupungista kyllä löytyy nopeasti, jos siihen on tahtoa.

Miettinen kertoo, että kyseinen koululuokka on jo siirretty muualle väliaikaisiin tiloihin koulussa.

– Jos luokka kuitenkin joutuisi palaamaan D-rakennukseen, luulen, että aika moni oppilas siirtyisi siinä vaiheessa kotiopetukseen. HäSa