Kanta-Häme

Seminaarin koulun remontteja mietitään vielä

Seminaarin koululla on edelleen muutos- ja korjaustarpeita miljoonien eurojen edestä. Lasten ja nuorten lautakunta on pyöritellyt remonttiasiaa jo kuukausia, koska se nostaa tilojen vuokraa.

Suomen Yliopistokiinteistöt olisi valmis aloittamaan D-rakennuksen eli keltaisen rakennuksen uudet tilajärjestelyt ensi vuonna.

Tämän viikon kokouksessa asia vedettiin kokonaan pois listalta. Tilaajapäällikkö Antti Karrimaan mukaan vielä halutaan selvitellä, mitkä osiot peruskorjauksesta ovat vuokravaikutteisia ja mitkä kiinteistön normaalia ylläpitoa.

Investoinnin suuruudeksi arvioidaan 5,3 miljoonaa euroa. Se menisi kiinteistöyhtiön piikkiin, mutta samalla kaupungin maksama tilavuokra nousee.

Sama koskee piharemonttia, jonka hinnaksi arvioidaan 1,2 miljoonaa euroa.

Karrimaa arvioi, että ilman keltaisen rakennuksen remonttia on hyvin mahdollista jatkaa koulunkäyntiä.

– Sillä ei ole kova kiire eli asiaa on aikaa vielä tutkia. Saattaa olla, että se kuitenkin palaa listalle jo ensi kuussa.

D-rakennuksen remontin arvioidaan nostavan vuokraa jopa 24 000-25 000 euroa kuussa. Piharemontinkin vaikutus kuukausivuokraan voisi olla 4 000 euron luokkaa.

D-rakennuksen remontointi toisi muun muassa musiikkiluokat vierekkäin, jolloin esimerkiksi välineiden yhteiskäyttö olisi sujuvampaa.

Vaihtoehdot vertailuun

Seminaarin koulun piha on huonokuntoinen ja sieltä puuttuvat nykyaikaiset liikunta- ja muut välineet.

– Kaikki ovat yhtä mieltä piharemontin tarpeellisuudesta, mutta hinta on ollut lautakunnan mielestä korkea, Antti Karrimaa sanoo.

Lautakunta päättikin, että piharemontista pyydetään Yliopistokiinteistöiltä tarjoukset, mitä saadaan 200 000:lla, 400 000:lla tai 600 000 eurolla. Sen jälkeen asiaan palataan.