Kanta-Häme

Senioreiden vertaisopastus jatkuu kirjastossa

Senioreiden vertaisopastus jatkuu Hämeenlinnan pääkirjastossa 10. syyskuuta alkaen torstaisin kello 10–12.

Vertaisopastuksessa vapaaehtoiset seniorit auttavat muita ikäihmisiä tietokoneen ja internetin peruskäytössä. Syksyn aikana opastusta järjestetään viitenä peräkkäisenä torstaina pääkirjaston atk-luokassa.

Vertaisopastus on maksutonta, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

– Kyse ei ole kurssista, vaan mukaan voi tulla joko vain kerran tai useampanakin torstaina. Opastaja voi vaihdella eri kerroilla. Opastus etenee asiakkaan tarpeiden mukaan, kertoo projektikoordinaattori Hanna Kaisti Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta.

Opastettava voi halutessaan ottaa mukaan oman laitteensa, johon toivoo saavansa opastusta. Tahti on verkkainen, ja opastettava itse tekee ja kokeilee asioita.

Viime keväänä alkanut kokeilu onnistui yli odotusten. Asiakaspalaute oli myönteistä.

Opastajia on pääkirjastossa kymmenisen ja Lammin kirjastossa kolme. Kaikki opastajat eivät ole samalla kertaa paikalla.

– Uudet vapaaehtoiset opastajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Opastajien ei tarvitse olla tietokoneiden asiantuntijoita, vaan tietokoneen ja internetin peruskäyttäjiä, jotka tulevat hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, Kaisti sanoo.

Vertaisopastusta järjestetään syksyllä myös Lammin kirjastossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Koska opastustarve oli niin suurta, on opastusaika nyt rajoitettu yhteen tuntiin kerralla. Tunnin opastuksen jälkeen on toisen opastettavan vuoro saada opastusta. Opastusajat ovat siis kello 10–11 ja 11–12. Kannattaa siis varautua odottamaan, jos opastettavia on paljon.

Uusien opastajien perehdytys järjestetään pääkirjaston musiikkisalissa maanantaina 31.8. kello 13–15. Tilaisuuteen tulee myös kokeneita opastajia, jotka jakavat kokemuksiaan opastamisesta.

Ilmoittaudu perehdytykseen hanna.kaisti@hameenlinna.fi tai puhelimitse 050 3634417.

Päivän lehti

4.4.2020