Kanta-Häme Riihimäki

Senioripuistoiluun etsitään Riihimäellä puistokummeja – tarkoitus on saattaa ikäihmisiä puistoon ja takaisin

Ikäihmisiä kutsutaan taas kokoontumaan Riihimäellä puistoihin viettämään aikaa yhdessä. Luvassa on kahvia ja pullaa sekä rupattelua ja ohjelmaa. Kuva: Esko Tuovinen
Ikäihmisiä kutsutaan taas kokoontumaan Riihimäellä puistoihin viettämään aikaa yhdessä. Luvassa on kahvia ja pullaa sekä rupattelua ja ohjelmaa. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Kesällä suurta suosiota nauttinut Senioripuistoilu saa jatkoa syys- ja lokakuussa Riihimäellä.

Kaupungin vanhuspalvelujen linjauksen mukaisesti Virsun, Kulmakunta-toiminnan ja päivätoiminnan kokoontumiset sisätiloissa pysyvät vielä suljettuina koronatilanteesta johtuen.

Muistisairaiden päivätoimintaa pyöritetään pienimuotoisesti omaishoitajien tukemiseksi.

– Monille senioreille viime kuukaudet ovat olleet yksinäistä ja haastavaa aikaa. Lähelle kotia tuotavan puistoilun myötä pystymme turvallisesti vastaamaan ikäihmisten sosiaalisiin ja kuntoutuksellisiin tarpeisiin. Riihimäki on etunenässä lähtenyt kehittämään tätä uutta toimintaa ikäihmisten huomioimiseksi myös korona-aikana, toteaa kotiin annettavien palveluiden palveluesimies Janne Yrjölä.

Turvallisuus huomioitu

Senioripuistoilussa hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityisesti huomiota.

Käsidesiä käytetään saapuessa ja lähtiessä, ja tuolit sekä muut tarvikkeet desinfioidaan jokaisen tuokion jälkeen.

Turvatanssilla muistutetaan ohjeistuksista. Maskien käyttö ei toistaiseksi ole pakollista.

Ilmaista ilman ikärajaa

Viikoittain kahdeksassa eri kohteessa ympäri kaupunkia järjestettävä Senioripuistoilu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille kahvittelun ja mukavan ohjelman merkeissä.

Osallistuminen on avointa ja maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

– Emme myöskään kysy papereita, eli mitään virallista osallistumisikää ei ole. Päinvastoin, toivomme ihmisten innostuvan puistoilusta vaikkapa ikääntyneen läheisensä kanssa. Sisältö on kaikenikäisille sopivaa, sanoo Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo.

Päivätoiminnan asiakkaat halutaan mukaan

Syksyn tullen Senioripuistoiluun pyritään saattamaan myös ikäihmisten päivätoiminnan asiakkaat.

– Kaikkiin reiluun 80 päivätoiminnan asiakkaiseen otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja mietitään, miten voisimme saada virikettä jokaisen arkeen. Senioripuistoilu on varmasti monelle mieleinen vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi kävelylenkit kiinnostavat monia. Tärkeintä on kohdatuksi tuleminen, sanoo päivätoiminnan vastaava hoitaja Sonja Pääkkö.

Puistokummitoiminnasta infotilaisuus

Jotta Senioripuistoilu olisi mahdollisimman monen saavutettavissa, tarvitaan toimintaan mukaan uusia puistokummeja.

– Puistokummin tehtävä on lyhyt ja yksinkertainen: Kyse on ikäihmisten saattamisesta kotoa puistoon ja takaisin. Puistokummina voi toimia silloin kun se itselle sopii, ja puistoilun ohjelman lomassa saa aina nauttia pullakahvit maksutta, kertoo vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko.

Senioripuistoilun järjestävät yhteistyössä Kulmakunta-toiminta, Vapaaehtoiskeskus Virsu, ikäihmisten päivätoiminnat sekä Kotokartanosäätiö.

Puistokummi-infotilaisuus järjestetään 15. syyskuuta kello 13–15 (paikka ilmoitetaan myöhemmin). Ilmoittautumiset 13. syyskuuta mennessä: reija.lumivuokko@riihimaki.fi tai 040 6477112.

 

Senioripuistoilu

Syys- ja lokakuussa Riihimäen puistoissa.

Tiistaisin klo 9.30–11 Otsolan hiekkakentällä ja klo 13–14.30 Jukka Jalosen puistossa.

Keskiviikkoisin klo 9.30–11 Atomin piha-alueella (P19) ja klo 13–14.30 Peltosaaren koulun pihalla.

Torstaisin klo 9.30–11 Itsenäisyydenpuistossa ja klo 13–14.30 Hirsimäen puistossa.

Perjantaisin klo 9.30–11 Piilipuistossa ja klo 13–14.30 torilla.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic