fbpx
Kanta-Häme

Seniorit haastavat koululaiset valokuvauskilpaan

Koululaisia kehotetaan heti lukuvuoden alkajaisiksi tarttumaan kameraan ja osallistumaan valokuvauskilpailuun.

Hämeenlinnan Seudun Senioriopettajat -yhdistys päätti julistaa peruskoululaisille vapaamuotoisen kilpailun, jonka teema sopii lokakuussa vietettävään valtakunnalliseen vanhusten viikkoon. Tavoitteena on, että valokuvauksen kautta eri sukupolvet huomaisivat toisensa ja kenties tekisivät jotain yhdessä.

Valokuvakilpailun teemoiksi on valittu vanhuus ja sukupolvet yhdessä.

– Eri sukupolvien ja ikäryhmien on hyvä ymmärtää toinen toisiaan. Eristäytymisestä seuraa vain ongelmia, kommentoi senioriopettajien yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Saarinen.

Yhdistys päätyi järjestämään kilpailua, kun yksi heidän hallituksen jäsenistä oli mukana suunnittelemassa Hämeenlinnassakin toteutettavaa vanhusten viikkoa.

– Tarkoituksena oli järjestää jotain aktivoivaa toimintaa.

Kuvaus sopii monelle tunnille

Hämeenlinnan Seudun Senioriopettajat on eläköityneille opettajille tarkoitettu yhdistys. Valokuvauskilpailu on ensimmäinen kerta, kun he järjestävät toimintaa koululaisille.

– Toivomme, että suurin osa Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueen kouluista osallistuu kilpailuun. Tämä olisi hyvä tapa aloittaa kouluvuosi, Saarinen vihjaa.

Hän korostaa, että valokuvauksen ei tarvitse olla vain osa kuvaamataitoa, vaan sen voi liittää moneen eri oppiaineeseen.

– Valokuvakilpailun kautta voi käsitellä valokuvauksen tekniikan lisäksi esimerkiksi kuvan sommittelua, tekijänoikeuksia tai yksityisyydensuojaa. Kilpailu on leikkimielinen ja haemme kuviin luovuutta. On kuvaajan näkemyksestä kiinni, onko kuvassa vanhus vai sukupolvien välistä yhteistoimintaa.

Kuvat täytyy jättää kilpailuun syyskuun loppuun mennessä. Saarinen lupaa, että myös kesän aikana otetut kuvat hyväksytään kilpailuun, eikä niitä tarvitse välttämättä ryhtyä ottamaan nimenomaan tätä kisaa varten.

Koulut esivalitsevat parhaat kuvat ja ne on toimitettava Hämeenlinnan pääkirjastolle, johon ne tulevat näytteille. Voittajat valitaan yleisöäänestyksen perusteella.

– Teetämme eniten ääniä saaneista kuvista suurennokset ottajilleen.

Menot