fbpx
Kanta-Häme

Senioritalo ehkä ensi vuoden jouluksi

Ensimmäiset moottoritien katteelle nousevat senioriasunnot ovat muuttovalmiita ensi vuoden jouluna, mikäli kaikki menee niin kuin on suunniteltu.

– Arviomme on, että rakennustyöt aloitetaan tämän vuoden joulukuussa. Päätämme tarkemmasta aikataulusta syksyllä, kertoo NCC:n myyntineuvottelija Tiina Haapanen.

Vuoden rakentamisaika on Haapasen mukaan normaali ja tulevat asukkaat ovat varautuneet odottamaan.

Senioritaloihin rakennetaan yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, jotka on tarkoitettu vähintään 55 vuotta täyttäneille. Talot ovat esteettömiä ja niissä on myös yhteistiloja. Lisäksi taloilla on yhteinen palveluohjaaja, joka auttaa ja neuvoo erilaisissa käytännön kysymyksissä. Tämän palvelun järjestää Kotosalla-säätiö.

Osa asunnoista on jo varattu

Asuntojen markkinointi on jo aloitettu ja ensimmäisen rakennuskohteen 47 asunnosta 18 on jo varattu. NCC rakennuttaa tämän Hämeenlinnan Tullinaukio -nimisen asunto-osakeyhtiön osoitteeseen Kaivokatu 5.

Viereisen Kaivokatu 3:n asunnot rakennuttaa YH-kodit. Taloon tulee noin 60 vuokra-asuntoa ja talojen väliin tulee yhdyskäytävä.

NCC luultavasti hoitaa molempien kerrostalojen rakentamisen.

– Neuvottelemme YH-kotien kanssa sopimuksesta ja meillä on Kaivokatu 3:n rakentamisesta alustava suunnitelma, Haapanen tarkentaa.

NCC on jo toimittanut rakennuslupa-anomukset sekä Hämeenlinnan ympäristö- että rakennuslautakuntaan.

Menot