Kanta-Häme

Senioritori liikuttaa Janakkalassa

Turengin liikuntahallilla järjestetään ensi viikon tiistaina ikääntyville kuntalaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu Senioritori.

Tapahtuma keskittyy ikäihmisten hyvinvointiin ja toimintakyvyn ylläpitoon. Päivä sisältää asiaa ja ohjelmaa muun muassa liikunnasta, ravinnosta ja muistin ylläpidosta. Luentojen ja esittelyiden lisäksi tarjolla on liikuntaa, kuten tuolijumppaa, salsaa ja puistoliikuntaa.

Tapahtuma sai alkunsa terveydenhuollon ja vanhuspalveluiden Avovisio-työryhmän työstä. Avovision tavoitteena on kehittää oikeanlaiset hoitopolut vanhusten toimintakyvyn arviointiin.

Fyysisen toimintakyvyn hoitopolun suunnittelu poiki yhteistyötä terveydenhuollon kuntoutuksen, liikuntatoimen ja kolmannen sektorin kesken. Nämä tahot järjestävät nyt yhdessä Senioritori-tapahtuman.

Mukana järjestelyissä ovat Janakkalan kunnan lisäksi muun muassa Vanajaveden opisto, Myline, Kuntovire sekä Turengin ja Tervakosken eläkkeensaajat ja Avux. Senioritori järjestetään tiistaina 13. toukokuuta kello 10-14. (HäSa)

Asiasanat