Kanta-Häme

Seppo Hauta-ahon tilalle uusi valtuutettu

Valtuutettu Seppo Hauta-aholle myönnettiin maanantaina ero Janakkalan valtuustosta. Hän on muuttanut toiselle paikkakunnalle.

Hauta-aho valittiin valtuustoon syksyn 2012 kunnallisvaaleissa perussuomalaisten edustajana, mutta sittemmin hänet on erotettu puolueesta. Hauta-aho ilmoitti helmikuussa valtuustolle, että hän on perustanut uuden yhden hengen ryhmän, jonka nimi on Itsenäinen Suomi 100 vuotta.

Hauta-ahon seuraajaksi valtuustoon nousee perussuomalaisten 1. varavaltuutettu Jouni Huusko. Näin perussuomalaisten ryhmän koko palautuu kuusihenkiseksi.

Myös elämänlaatulautakunnan kokoonpanoon tulee muutos. Pauliina Hirviniemi-Hakala (kok.) on pyytänyt eroa paikkakunnalta muuton takia. Valtuusto valitsi hänen tilalleen Suvi Lankisen (kok.).

Valtuusto valitsi maanantaina muodollisesti myös uuden perusturvalautakunnan jäljellä olevaksi kaudeksi. Tämä johtuu siitä, että Janakkalan ja Hattulan perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alue lakkautetaan, ja näin ei tarvita enää sellaista perusturvalautakuntaa, jossa on hattulalaisia jäseniä.

Uudessa perusturvalautakunnassa toimivat samat janakkalalaiset luottamushenkilöt kuin tähänkin asti. Myös puheenjohtajat säilyvät entisinä, eli puheenjohtajana jatkaa Markku Virtanen (kesk.) ja varapuheenjohtajana Mikko Viskari (sd). HäSa

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic