Kanta-Häme

Seudullisen keskuskeittiön kaaduttua Riihimäki suunnittelee ulkoistavansa ruokahuollon

Seudullisen keskuskeittiön suunnittelu kariutui Riihimäellä, kun Hausjärvi vetäytyi hankkeesta. Nyt Riihimäellä valmistaudutaan ulkoistamaan koko ruokahuolto.

– Riihimäki voi olla mielenkiintoinen sijoituspaikkakunta laajemmallekin teolliselle keskuskeittiötoiminnalle. Tänne voisi sijoittua iso toimija, joka vastaisi myös rakentamisesta, perustelee kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Ruokahuoltopalveluiden ulkoistaminen tarkoittaisi, että kaupunki kilpailuttaisi ruokahuollon. Tavoitteena on, että esimerkiksi iso kansallinen yritys rakentaisi teollisen keskuskeittiön tontille, jonka kaupunki osoittaisi sille. Kaupungin ruokahuollon henkilökunta siirtyisi yrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kilpailutuksessa vertailukriteereinä olisivat ruoka-annosten hinnan lisäksi investoinnin koko, kerrosneliömetrit, toiminnan laajuus ja henkilöstön asema. Kilpailutus tehtäisiin seitsemäksi vuodeksi.

Ennen kuin ulkoistusta ruvettiin harkitsemaan, kaupunki ehti jo laatia suunnitelmat seudullisesta keskuskeittiöstä. Se olisi korvannut käytöstä poistuvan Peltosaaren keskuskeittiön.

Hausjärven vetäydyttyä selviteltiin myös, olisiko mahdollista ostaa palvelut joko Hämeenlinnan Tekmeltä tai Hus-Hyvinkään ravitsemuspalveluilta.

Hus-Hyvinkää ei pysty valmistamaan Riihimäellä tarvittavia koululaisten ja päiväkotien aterioita ilman lisärakentamista. Hämeenlinnan Tekmen esitarjouksessa aterioiden vuosittaiset kustannukset ylittivät Riihimäen kaupungin omien keittiöiden kustannukset lähes 300 000 eurolla.

Nyt vaihtoehdoksi nostettu ulkoistus edellyttää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy periaatteen ja valtuuttaa sivistystoimialan valmistelemaan kokonaisulkoistuksen.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina, jolloin päätetään hyväksytäänkö malli ruokapalvelun tuottamiseksi ja poistetaanko keskuskeittiön investointiraha tämän vuoden talousarviosta. HÄSA

Mainos