Kanta-Häme

Seuraavaksi Jenni Ahtiaisen Deafmetal suuntaa ulkomaille

Jenni Ahtiaisen Deafmetal-kuulokorumallistossa on monenlaisia koruja. Kuvassa Ahtiaisen korvissa ovat juhlakorut. Kuva: Tuulia Viitanen
Jenni Ahtiaisen Deafmetal-kuulokorumallistossa on monenlaisia koruja. Kuvassa Ahtiaisen korvissa ovat juhlakorut. Kuva: Tuulia Viitanen

Kööpenhaminan kansainvälisessä Creative Business Cupissa toiseksi sijoittunut Jenni Ahtiainen kokee, että kilpailumenestyksellä on suuri merkitys hänen uransa jatkon kannalta.

– Uskallan väittää, että jokainen kuulovammainen suomalainen tietää Deafmetal-merkistäni. Nyt se kansainvälistyi kertaheitolla, Ahtiainen toteaa.

Seuraavan askelen Ahtiainen näkee jo mielessään. Kilpailun kautta saadut kontaktit myyntihenkilöihin ja sijoittajaehdokkaisiin auttavat kansainvälistymisessä.

– Maailmassa on 300 miljoonaa kuulovammaista, kun Suomessa laitekäyttäjiä on 120 000. Markkinat ovat ulkomailla.

Kesän aikana Ahtiainen aikoo kontaktoida ahkerasti ulkomaille. Italiassa koruja valmistava tehdas pitää elokuussa tauon, jonka jälkeen tuotantomääriä pitää kasvattaa.

 

Monet kilpailuun osallistuneista innovaatioista ovat Ahtiaisen mukaan yhteiskunnallisesti merkittäviä. Samoin hän ajattelee Deafmetal-kuulokorumallistostaan.

Ahtiainen kertoo, että monet hänen taakseen jääneistä innovaatioista olivat hienoja. Kuitenkin tuntuu siltä, että kilpailun voittanut naisten urinaali ja Ahtiaisen kuulokorut olisi pitänyt keksiä jo vuosia sitten.

– Tuntuu hölmöltä, ettei niitä ole keksitty aiemmin. Meillä on paljon esimerkiksi ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia, mutta nämä olisi pitänyt hoitaa jo aikoja sitten.

Deafmetal on kuulokojeisiin kiinnitettävä korumallisto, jolla apuvälineestä saa tehtyä itsensä näköisen, samaan tapaan kuin silmälasien kehyksillä.

Ahtiainen haluaa purkaa innovaatiollaan häpeää, joka kuulolaitteeseen liittyy. Korujen avulla apuvälineen voi tuoda ylpeästi esiin.

 

Itse innovaatio on Hyvinkäällä valmistettava silikonista tehty holsteri, joka kiinnitetään kuulolaitteeseen. Siihen voidaan kiinnittää monia erilaisia koruja.

Käyttömahdollisuudet eivät ole vain esteettiset, sillä silikoni suojaa laitetta myös esimerkiksi hieltä urheillessa. Siihen saa kiinni myös esimerkiksi värikkään nauhan, jonka avulla laite on helpompi löytää vaikkapa jalkapallokentältä, jos se putoaa. HÄSA