fbpx
Kanta-Häme

Seurakunnan remontit alkavat Parolassa

Hattulan seurakunnan jo pitkään valmistellut seurakuntatalon ja virastotalon sisäilmaremontit alkavat lähiaikoina.

Työ aloitetaan rakennusten ulkopuolelta. Vielä tämän vuoden aikana korjataan rakennusten sokkelit, ulkoportaat ja tukimuurit sekä uusitaan vesieristeet, salaojat ja vierustäytöt.

Samalla piharakenteita uusitaan tarvittaessa ja pintoja muotoillaan niin, että ne viettävät pois päin rakennusten seinustoilta. Rakennukset sijaitsevat vierekkäin Parolantien varrella Parolan keskustassa.

Työn urakoitsijaksi on valittu Grellar Trading oy. Kirkkovaltuusto on hyväksynyt seurakunnan tämän vuoden talousarvioon 170 000 euron suuruisen lisämäärärahan työn teettämiseen.

Parhaillaan suunnitellaan myös rakennusten sisäpuolen remontteja, joista päätetään tämän vuoden puolella.

Seurakuntatalon ja virastotalon sisäilmaa tutkittiin viime vuonna, ja tutkimusten perusteella molempiin rakennuksiin on tarkoitus hankkia koneellinen ilmanvaihto. Samalla tehdään muitakin kunnostustöitä ja tilojen muutoksia.

Tällä hetkellä kirkkoherranvirasto toimii seurakuntatalolla, sillä virastotalon katutason tilat on tyhjennetty. Myös seurakuntatalon pohjakerroksessa on havaittu kosteusongelmia.

Seurakuntatalo on rakennettu vuonna 1967 ja virastotalo vuonna 1931.

Virastotalo on alunperin ollut Hattulan Säästöpankin toimitalo ja myöhemmin siinä on ollut muun muassa EHO:n kauppa. Hattulan seurakunta hankki sen vaihtokaupalla vuonna 1992, ja seuraavana vuonna kirkkoherranvirasto ja muut toimistot muuttivat sinne. HÄSA

Menot